Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 16:58

İŞKUR KIRŞEHİR, İŞGÜCÜ PİYASASI VERİLERİNİ TESPİT  ETTİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2022 15:53   Güncelleme : 09-11-2022 15:55
İŞKUR KIRŞEHİR, İŞGÜCÜ PİYASASI  VERİLERİNİ TESPİT  ETTİ

 

 

Her yıl düzenli olarak yapılan ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit eden Türkiye İş Kurumu 2022 yılında 20+ istihdamlı 79 bin 834 işyerini ziyaret ederek işverenlerle görüştü. Bu kapsamda ilimizde 20+ istihdamlı 141 işyeri ziyaret edilerek İşgücü Piyasası verileri derlendi ve işverenlerin ihtiyaçları tespit edildi.

Piyasanın önde gelen sektörleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İnşaat sektörleri olduğunu belirten Kırşehir İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, “Kırşehir genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %19,3’ünde 199 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Kırşehir genelinde açık iş oranı % 1,7 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör % 5,2 ile Konaklama Ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörü oldu. Bunun yanında açık işi en çok olan işyerleri İmalat sektöründendir. İş yeri bazında imalat sektörünü Toptan ve Perakende Ticaret sektörü takip etmektedir. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi (Genel), Lastik Üretim Operatörü (Motorlu Taşıtlar) meslekleridir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi, İş Tecrübesi ve Analitik düşünebilme becerileridir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.

Kırşehir ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %16’sında 144 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Beden İşçisi (İnşaat), Otobüs Kaptanı (Şoförü), İnşaat Kalıpçısı (Ahşap), Sıvacı, Mekanik Bakım Onarımcısı meslekleridir. Kırşehir genelinde İşgücü Piyasası Formu uygulanan 20+ istihdamlı 141 işyerinde önümüzdeki yıl aynı dönem için 126 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 10,7 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnsan Sağlığı Ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri, Ulaştırma Ve Depolama Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörleridir. Beden İşçisi (Genel) Perakende Satış Elemanı Gıda, Unlu Mamüller Paketleme İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Diğer İnşaat Boyacıları, Diğer Boyacılar (İnşaat ve Bakım Hariç), Garson (Servis Elemanı) mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR