Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 18:56

Kur’an Kursu’nda Deprem Tatbikatı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2022 16:43
Kur’an Kursu’nda Deprem Tatbikatı

 

Ülkemiz genelinde tüm Kuran Kurslarında, İl ve İlçe Müftülükleri ile eğitim ve ihtisas merkezlerinde eş zamanlı olduğu gibi ilimizde de Hatice Hatun Yatılı Kız Kuran Kursunda ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ düzenlendi.

Senaryo gereği depreme sınıflarında yakalanan öğrenciler, deprem uyarıları üzerine sıralarının yanlarına siper alarak ‘çök-kapan-tutun yöntemi’ ile kendilerini korumaya çalıştılar. O an öğrencilerle sohbet etmek üzere sınıfta olan Vali H. Mete Buhara ve beraberindekiler de aynı yöntemi uygulayarak tatbikata katıldılar. Sarsıntının geçmesi ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilen öğrenciler, ‘Toplanma Alanı’nda toplandı. Deprem tahliye tatbikatı herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yerine getirildi.

Öğrencilerle birlikte tatbikata katılan Vali H. Mete Buhara, “Bilindiği gibi, afetlere karşı dirençli ve bilinçli bir toplum oluşturmak, ülkemizde yaşanabilecek her türlü afete karşı müdahale becerisini geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanmak ve toplumun duyarlılığını artırmak amacıyla 2022 Yılı İçişleri Bakanlığımızca ‘Tatbikatlar Yılı’ olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığınca imzalanan protokol gereği, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Hatice Hatun Yatılı Kız Kuran Kursunda düzenlenen tatbikata öğrencilerimiz ve AFAD Gönüllülerimizle birlikte katılarak çök-kapan-tutun yöntemini uyguladık. Sonrasında ise bina dışındaki alanda toplandık. Olası bir afet bir anında bizlere tecrübe olacağından tatbikatlara katılımı son derece önemli görüyoruz. Deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde bu tür tatbikatların önemi büyük. Öğrencilerimiz de tatbikatı uygulamalı olarak yerine getirerek daha iyi öğreniyorlar. Bu vesileyle, afetsiz günler diliyorum.” dedi.

Tatbikat sonunda, Vali Buhara toplanma alanındaki öğrencilerle sohbet etti.

(HABER MERKEZİ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR