Mucur Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 07:55

Kırşehir Belediyesine Çocuk Meclisi Kuruldu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2022 11:02
Kırşehir Belediyesine Çocuk Meclisi Kuruldu

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Çocuk Meclisi seçimlerini izledi!

7 Temmuz 2022 Perşembe günü yapılan Kırşehir Belediyesi Olağan Meclis Toplantısında, Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kurulmasının görüşülmesi ile Çocuk Meclisi Yönetmeliğinin görüşülmesinin onaylanmasının ardından, 7-14 yaş aralığındaki çocuklarımız 29 Ağustos’a kadar Çocuk Meclisi’ne katılmak için başvuruda bulunmuşlardı.

Kırşehir’de ikamet eden tüm çocuklara açık olan ve 7-14 yaş aralığındaki çocuklarımızın başvuruda bulundukları Çocuk Meclisi, 13 Ekim 2022 Perşembe günü saat 16.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu seçimini yaptılar.

Çocuk Meclisi oturumunu başlatmak için en küçük üyelerden Hamdiye Arzu Aybar Divan Başkanlığına, Buğlem Demet Arslan ve Mustafa Yoldaş ise katim Üyeliklerine getirilerek Çocuk Meclisi üyeleri tarafından onaylandılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerinin seçimi gizli oylama ile gerçekleştirildi.

Çocuk Meclisi’nin Yönetim Kurulu seçimlerinin ardından Meclise katılan tüm çocukları kutlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Sevgili çocuklar, demokrasiyi kentimize nasıl yerleştireceğimizin ön adımını bugün burada atmış bulunuyoruz. Burada yapılan seçimle siz değerli çocuklarımıza demokrasi kültürünü aşılamak, gelecekte kamu yönetiminde, sivil toplum örgütlerine ve devletin, belediyenin nasıl yönetileceğine dair bir alt yapı hazırlayarak bu projeyi oluşturduk. Demokrasilerde tercihler, halkın istek ve beklentileri önemlidir. Geleceğin Belediye Başkanlarını, geleceğin milletvekillerini, geleceğin siyasetçilerini, geleceğin demokrasiye ve hukuka inanmış, adalete inanmış bireylerini oluşturmak için çocuklarımızda bu kültürün oluşturulması çok önemli. Bunu gelecek kuşaklarımıza, çocuklarımıza aktarmak ise bizlerin boynumuzun borcudur. Özellikle tarih ve kültür şehri Kırşehir’deki Ahi Evran kültürünü, Hacı Bektaş, Yunus Emre, Âşık Paşa gibi değerlerimizi ve ozanlarımızın kültürünü siz değerli çocuklarımıza aktarmak için alt yapısını oluşturduğumuz adımlardan birisi de Çocuk Meclisi’dir.

“Bir yönetici; bir siyasetçi, bir başkan, herhangi bir kamu kurumu yöneticisi ileride kendi yerlerine gelecek olanların yetişmesinin olanaklarını yaratmıyorsa o kişiler yönetici değildir. İnsanlar oturdukları koltuklarda ve makamlarda ömürleri boyunca oturmazlar; oturma şansları da yoktur. Buna ne ömürleri ne de zamanları ne de enerjileri yeter. O nedenle demokrasiyi içselleştirmiş bir şekilde bireylerin yetişmesi için herkesin ne yapması gerekiyorsa yapması gerekir.

“Biz Kırşehir Belediyesi olarak bugün burada böylesi güzel bir adımı attık. Bundan sonra da burada seçilen başkan ve üyeleri Belediye Meclisi toplantılarımıza bekliyor olacağız. Belediyedeki bu tür organizasyonlarda söz sahibi olmalarını istiyoruz. Kültürel, sosyal faaliyetlerimizde Çocuk Meclisi’nin de bir görüş getirmesini istiyoruz. Özellikle de Belediye Meclisi’ne davet ediyoruz. Oradaki toplantılarda Belediye Meclisi’nin aldığı karalarda işleyişi ve bilinci sizlere aktarmak istiyoruz. Bu bağlamda her konuda siz değerli çocuklarımızdan görüşlerinizi bekliyoruz. Şimdiden, yönetim kurulu üyelerine, seçecekleri başkana ve tüm Meclis Üyelerine şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. En kısa zamanda sizler nasıl karar alırsanız, aldığınız kararları da bizlere ulaştırdığınız zaman yaşadığımız kentin sorunlarını da hep birlikte çözeceğiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, ülkemizin ve demokrasimizin geleceğisiniz. Sizler hukukun, adaletin geleceğisiniz. Sizlerin alacağınız kararlarla bizler de sizlerle istişarede bulunmaya hazırız, diyerek Çocuk Meclisimizin hayırlı olasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR