Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 16:03

Belediye’nin Mobil Atık Getirme Merkezi farkındalık yaratıyor

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-10-2022 12:28   Güncelleme : 13-10-2022 12:37
Belediye’nin Mobil Atık Getirme  Merkezi farkındalık yaratıyor

 

 

Kırşehir Belediyesi’nin Türkiye’de “Geri Dönüşüm Kumbarası” uygulamasını başlatan ilk Belediyelerden biri olarak Nisan ayında faaliyete geçirdiği Mobil Atık Getirme Merkezi farkındalık yaratıyor.

Kırşehir Belediyesi, kâğıt-karton, cam, elektrik-elektronik, metal, atık ilaç, plastik, pil vb. atıkların geri dönüşümünü sağlamak için Türkiye’de Geri Dönüşüm Kumbarası uygulamasını başlatan ilk Belediyelerden biri oldu.

Kırşehir Belediyesi’nin Cacabey Meydanı’na koyduğu Mobil Atık Getirme Merkezimize kimyasal ve sıvı olmayacak şekilde kâğıt-karton, cam, elektrik-elektronik, metal, atık ilaç, plastik, pil vb. atıklar konuluyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri çevreye duyarlı ve sağlıklı çevre bilincinin oluşturulması için farkındalık yaratma gayretindeyiz. Bu bağlamda Çevreye duyarlı hemşehrilerimizin büyük önem verdiği Mobil Atık Getirme Merkezi Nisan ayından bu yana Cacabey Meydanı’nda atık toplama faaliyetini sürdürüyor. Hemşehrilerimizin kumbaraya bıraktıkları pet şişeler, gazeteler, piller vb. malzemelerin geri dönüşümü sağlanırken bu kumbaralar sayesinde aynı zamanda vatandaşlarımıza da geri dönüşüm bilinci kazandırılmış oluyor.  Biz, Kırşehir Belediyesi olarak, Kırşehir’de Mobil Atık Getirme Merkezini faaliyete geçirerek önemli bir projeyi Türkiye’de başlatan ilk iller ve belediyeler arasında yer aldık. Bu konuda duyarlı davranarak farkındalık yaratılmasında katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”(HABER MERKEZİ)
 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR