Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 22:39

Milletvekili Hacı Turan: 2023 Yılında Hedefimiz  Kırşehir'de 60-70 Bin Hanımefendi Ağırlamak

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 13:34   Güncelleme : 29-09-2022 13:36
Milletvekili Hacı Turan: 2023 Yılında Hedefimiz  Kırşehir'de 60-70 Bin Hanımefendi Ağırlamak

 

 

AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Hacı Turan’ın geçtiğimiz ay başlattığı girişimler sonucu Ankara’dan iki otobüs kadın konuk dün şehrimize gelerek tarihi ve turistik mekânları ziyarete başladı.

Ankara ile Kırşehir arasında tarih, kültür ve tanıtım köprüsü kurma hedefiyle yola çıkan Milletvekili Hacı Turan,Ankara Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile geçtiğimiz ay yaptığı görüşme ve istişare sonrasında Kırşehir ve Kapadokya için gezi turu dün start aldı.

Akyurt’tan her gün iki otobüs hanım Kırşehir’e gelerek tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekler. 1 ay sürecek bu gezi programıyla 3 bin kadının Kırşehir’i ziyaret edeceğini belirten Milletvekili Hacı Turan, “İlk etapta 3 bin Ankaralı hanımefendiyi Kırşehir’e getirerek kültür gezileri gerçekleştirilecek. İnşallah gelecek yıl Kaman ve Mucur başta olmak üzere diğer ilçelerimizdeki tarihi ve turistik yerleri bu geziye dahil edeceğiz.

Dün başlayan gezilerdeki hedefimiz 2023 yılında Ankara'dan Kırşehir'e en az 60-70 bin hanımefendiyi taşıyıp, Kırşehir kültürünü aktarmak ve onları aileleriyle birlikte Kırşehir’de ağırlayarak Kırşehir’in tarih ve kültür şehri olduğunu gösterip, misafirperverliğini herkese göstermektir. Bu yıl günübirlik gerçekleşecek ziyareti gelecek yıllar 2-3 güne çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz gelecek yıldan itibaren her 60-70 bin hanımefendinin Kırşehirimize gelmesini sağlamaktır. Tabi bu tür ziyaretler Kırşehir Ahi esnafına ve ilimiz ekonomisine katkı sunacaktır” dedi. (HABER: SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR