Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 10:11

Kırtasiye Fiyatları Velileri Zorluyor!

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-09-2022 13:34
Kırtasiye Fiyatları Velileri Zorluyor!

 

Geçen Pazartesi günü başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı veliler ve öğrenciler için birçok sorun ve sıkıntıları beraberinde getirdi.

Veliler geçen yıla göre 3-4 kat artan kitap ve kırtasiye masraflarını karşılamak için bütün imkânlarını zorlarken, bu sıkıntılarına bir de üniforma fiyatlarının ateş pahası olması ile ek kaynak talebinin eklenmesiyle adeta veryansın etmeye başladılar.

Kırşehir’de her eğitim-öğretim yılında yaşanan ek kaynak talebi ile ihtiyaç listelerinin hazırlanıp verilerin eline tutuşturulması ve bunlara bir de satın alabileceği kırtasiye isimlerinin yazılması en büyük tartışma konusu oluyor.

 Devamlı olarak velilerin haklı tepkilerini her yıl dile getirmemize rağmen, ne yazık ki ne Valilik, ne Milli Eğitim Müdürlüğü ne de okul müdürlükleri konunun üzerine giderek öğrencilerin ve velilerin isyanlarına kulak tıkadılar. Böyle olunca da bu sorun her yıl olduğu gibi bu yıl da yine yaşanmaya başladı.

KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN YANINA VARILMIYOR!

                Kırtasiye ürünlerinin geçen yıla göre 3-4 kat artması ile veliler büyük sıkıntı yaşıyorlar. Eskiden bol miktarda kırtasiye ürünleri alan veliler, bu eğitim yılında sadece ihtiyaç listelerine göre almaya gayret ettiklerini, tüm kırtasiyecileri dolaşarak en uygun fiyatı buldukları yerde bunu temin etmeye çalıştıklarını ifade ediyorlar.

Bir top fotokopi kâğıdının geçen yıl 20 lira iken bu yıl 100 olmasının tüm defter ve kitap fiyatlarına yandığını belirten kırtasiyeciler, çoğu zaman müşterilerine fiyat verirken zorlandıklarını ifade ediyorlar.

OKULLARDAN LİSTELER HAVADA UÇUYOR!

                Bazı anaokulları ile ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrencilerin ellerine ihtiyaç listeleri tutuşturuluyor, bu da yetmiyor listelere kitap ve kırtasiye isimleri verilerek oralardan temin etmeleri isteniyor. Bu da yetmiyor. Öğrenci velilerine SMS yoluyla gruplara mesajlar atılarak ihtiyaçların karşılanması isteniyor. Hatta bazı kitap ve kırtasiyecilerin öğretmenlerle anlaştığı, gelen öğrencilerin isimlerinin alınarak öğretmenlere ulaştırıldığı iddiaları da ortalıkta dolaşıyor.

HÜKÜMET EK KAYNAĞI ÜCRETSİZ DAĞITIYOR AMA!

Milli Eğitim Bakanlığının, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz verilmek üzere hazırladığı ders kitabı ve yardımcı kaynaklar, sıraların üzerinde yerini aldı. Ama Kırşehir’de öğretmenlerin bir kısmı bu kaynakları ya beğenmiyor, ya yetersiz görüyor, ya da diğer nedenlerle öğrencilerden başka ek kaynaklar talep ediyor. Bu duruma tepki gösteren veliler, “Devletim kitap dağıtıyor. Ancak hocalarımız beğenmiyor. Gidin şu kırtasiyeden, şu kaynağın kitabını alın diyor. Biz de soruyoruz. Hangi hocamız hangi araştırma sonucu bu kanaate varmış? Bakanlık kitaplarını beğenmiyorlar. Bunlara ya da bir arkadaşı tavsiye etti bu kitapları aldır diye. Şimdi eğitimciler habire kitap ve test, soru bankası aldırıyorlar. Neymiş eğitim daha iyi olacakmış. Pekala hükümetimizin verdiği ek kaynaklar ne olacak? Hiçbir işe yaramıyor mu? Yaramıyorsa neden öğrencilere dağıtılıyor? Öğretmenlerimiz öğrencilere neden gerekli olan konuları okuyup anlatıp öğretemiyorlar? Yoksa tahtaya yazıp anlayan anlar anlamayana boş ver mi diyorlar. Eğitimciler kendi rahatlığına mı bakıyorlar? Çocuğa ödev veriyor neymiş evde anneniz babanız yardımcı olsun. Ya ana baba anlamıyorsa ne olacak? Özel derse mi çağırıyorlar. Eskiden bizim zamanımızda öğretmen bir konuyu 3-4 sefer tahtada anlatırdı. Şimdikiler öyle değil. Sadece dersi anlatmakla, yardımcı kaynak aldırmakla olmuyor. Yasak olmasına rağmen, yardımcı kitap olmadan öğrencide başarı sağlanamaz mı? İyi öğretmenler kitaptan değil, yürekten öğretendir. Okullarımızda, öğretmenlerimiz de biraz özveride bulunsunlar. Herkesin maddi durumunun her şeye yetmediğini artık kabul edip kitap ve kırtasiyecilerle anlaşıp bizlere ek kaynak dayatmasında bulunmasınlar. Biz çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu kırtasiye ürünlerini veya ek kaynakları istediğimiz yerden alırız bu dayatma neden. Bizi neden sadece 3-5 kişi kırtasiyeci ve yayınevine yönlendiriyorlar bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bize kimse dayatma yapamaz.   Bu konuda Valimiz Sayın H. Mete Buhara ile Milli Eğitim Müdürümüzü gereğini yapmaya davet ediyoruz” dediler. (HABER SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR