Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 19:25

Okul kıyafeti fiyatları dudak uçuklatıyor!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-09-2022 13:32
Okul kıyafeti fiyatları dudak uçuklatıyor!

 

Kırşehir’deki öğrenci velileri, çocuklarına kıyafet almak için gittikleri işyerlerinde fiyatları görünce adeta ağızları açık kalıyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte kırtasiye ve okul kıyafeti almak için çarşı pazar dolaşan veliler, fiyatları görünce şaşkına dönüyorlar. Kırtasiye ürünlerinin ateş pahalı olduğunu, kıyafetlerin de geçen yıla göre katlandığını belirten veliler, artan fiyatlara büyük tepki gösteriyor.

Okulların belirledikleri kıyafetleri yaptırarak işyerlerinde sattıklarını, ancak maliyetlerin yükseldiğini, buna bir de kendi karlarını ekleyince fiyatların daha da yükseldiğini belirten okul kıyafeti satan esnaflar, “Biz pahalıya alıyor, pahalıya satıyoruz. Yüksek fiyatları gören veliler bize tepki gösteriyorlar” derken, veliler fiyatları esnafın arttırdığını ifade ediyorlar.

Hayat pahalılığı karşısında alım güçlerinin iyice düştüğünü, ama çocuklarının eğitimi için bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirten veliler, Kırşehir’de okul kıyafeti satan firmaların satışa sundukları ürünleri geçen yıla göre 2, hatta 3 kat artırdıklarını belirten veliler, “Türkiye’de enflasyon yüzde 80 deniliyor, ama fiyatlar yüzde 200-300 artıyor. Buna kim dayanabilir. Bu fiyatları kimse görmüyor mu? Çocuklarımızın kırtasiye ile okul kıyafetlerini ayıracak bütçemiz zaten çok az. Bir kısmını karttan, bir kısmını tanıdığımız esnaftan veresiye alıyoruz. Esnaf bu durumu bilmesine rağmen bu kadar arttırmasını da vicdansızlık olarak değerlendiriyoruz. Sayın Valimiz Mete Buhara bu konuda gerekli denetimleri yaptırarak haksız kazanç yapanlara gereğini yapmasını bekliyoruz” diye konuştular. (HABER SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR