Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 20:20

AHİ SOFRASI YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-09-2022 15:07
AHİ SOFRASI YÖRESEL YEMEK  YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

35. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 10.’su düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması Ağalar Konağı’nda gerçekleştirildi. Yarışmacılar Ahi Sofrası, Hamur işi ve tatlılar ile Yöresel et ve sebze yemekleri dallarında mücadele etti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, Kırşehir yöresine özgü yemek çeşitleri jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, dereceye giren yemeklerin sahiplerine Vali H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, protokol üyeleri ve esnaf odası başkanları tarafından ödülleri verildi.

Ağalar Konağı’nda düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Vali H. Mete Buhara, “Kırşehir, tarihiyle, kültürüyle ve sahip olduğu bütün değerleriyle çok özel bir şehir. Ahi Kenti Kırşehir’i bir lezzet durağı haline getirmek istiyoruz. Dolayısıyla, zengin bir yemek kültürüne sahip olan Kırşehir’de düzenlenen bu yarışmada dereceye giren yarışmacılarımızı ve tüm katılımcıları tebrik ediyorum." dedi.

Hamur işi ve tatlılar kategorisinde 1. Hatice Mert (Yoğurtlu Kıymalı Kesme Mantı) 2. Emsal Haykır (Cevizli Pekmezli Pelte) 3. Tülay Sağkal (Gül Diyarı); Ahi Sofrası kategorisinde 1. Sibel Kuzu (Ahi pekmez helvası) 2. Ayşegül Orhan (Sirken otlu börek) 3. Bertuğ Can Sürsavur (Ahi güllemesi); Yöresel Et Ve Sebze Yemekleri kategorisinde 1. Mevlüde Takmaz (Cemele bibeir dolması) 2. Nurdan Dernek (Çirleme) 3. Döndü Borhan (sulu köfte) oldu.

Üçüncü olan yarışmacılara Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından birer çeyrek altın, ikinci olan yarışmacılara Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından ikişer çeyrek altın; birinci olan yarışmacılara ise Vali H. Mete Buhara tarafından üçer çeyrek altın verildi.

Dereceye giremeyen katılımcılara ise Kırşehir ESOB tarafından hediyeler verildi. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR