Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 23:11

“35. Ahilik Haftası”nda esnaflar gecede buluştu 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2022 13:12
“35. Ahilik Haftası”nda  esnaflar gecede buluştu 

35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığınca Esnaf Gecesi düzenlendi.

Kelebek Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen geceye Vali H. Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Çelik, CHP İl Başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, MHP İl Başkanı Arif Kılıç ile birlikte, oda ve dernek başkanları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

 35. Ahilik Haftası ve 58. Esnaf Bayramı kapsamında, Konfeksiyoncular ve Kunduracılar Odası'nın 23. Geleneksel Mesleki Dayanışma Gecesi ve Yemeğinin açılışında bir konuşma yapan Kırşehir Terziler, Konfeksiyoncular ve Kunduracılar Odası Başkanı olan aynı zaman Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahamettin Öztürk, “23. Mesleki Dayanışma Gecemize hoş geldiniz. Geleneksel hale getirdiğimiz esnaf gecemizde değerli esnaf kardeşlerimizle bir araya gelmekten, birlik ve beraberlik damgamızı Ahilik Haftasına vurmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Esnaf ve Sanatkârların 2 yıllık pandemi sürecinin ardından ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Başkan Bahamettin Öztürk, şöyle devam etti:

“Pandemi sürecinde de enflasyon dalgalanmalarında da tüm yük esnafımızın üzerindeydi. Sağlığımız kadar ekonomimizi de tehdit altında tutan pandemi sürecini Allah bir daha yaşatmasın. Son zamanlarda enflasyondaki yükseliş ve alım gücünün düşmesi yine esnaflarımızı olumsuz yönde etkilemiştir. İş yeri kiraları, faturalar SGK ve BAĞKUR primleri derken esnafımız borç batağından kurtulamadı. Bu sıkıntıları esnafımızın da desteğiyle yer aldığımız üst kurullarda daima dile getiriyoruz. Faizsiz ve uzun vadeli kredi ile hibe destekleri için taleplerde bulunuyoruz. Piyasa fırsatçısı 3 harfli zincir marketler hem esnafımızın hem vatandaşımızın cebine göz dikmiş, piyasaları alt üst etmiştir. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi vatandaşlarımız bu cambazlara fırsat vermeyip yerel esnafını tercih ederek milli ekonomiyi kalkındırmalıdır. Yakın zamanda çıkmasını beklediğimiz perakende kanunu ile esnafımız zincir marketlerin piyasadaki ağır yükünden kurtulacaktır.  Bu yıl 35.’sini kutladığımız Ahilik Haftası yine festival havasında geçiyor. Her yıl bu coşkuyu daha da artırarak yaşatıyoruz. Yerel esnafımızın Ahilik Haftasından en iyi şekilde istifade etmesini sağlayarak memleketimizin kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olarak, çevre illerden hiçbir eksiğimiz kalmayana kadar çalışmaya devam etmeliyiz. Hep birlikte bu taşın altına elimizi koymalıyız. Vatandaşlarımız şehrine ve esnafına sahip çıkarak; esnaflarımız da Ahi Evran-ı Velinin dürüst ticaret anlayışını tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yaşatarak milli kalkınma için gereken sorumluluğu almalıdır. Devlet büyüklerimiz de bu mücadelede esnaf ve vatandaşlarına destek olmalı, önünü açmalıdır. Ancak bu şekilde yol alabilir ve kısır çekişmelerden kurtulabiliriz. Bu gece uzun yıllar mesleğinde hizmet vermiş ve vermeye devam eden, mesleklerini icra ederken gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı bağlı bulundukları odaların yönetim kurulları tarafından üstün hizmet belgesi almaları uygun görülen esnaflarımıza belgelerini takdim edeceğiz. Esnaflarımız olmazsa biz olmayız. Sizin desteğinizle bu teşkilat ayakta duruyor ve durmaya devam edecek.  Mesleki dayanışma gecemize katılarak bizleri onure ettiğiniz için teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.”

BAŞKANI EKİCİOĞLU, AHİLİK FELSEFESİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Konfeksiyoncular ve Kunduracılar Odası'nın 23. Geleneksel Mesleki Dayanışma Gecesi ve Yemeğinde Ahi esnaflarıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Ekicioğlu, Ahilik Felsefesinin birlik ve dayanışma ruhunun gelecek kuşaklara aktarılmasını önemini vurgulayarak şunları ifade etti:

“Ahilik Felsefesinin Anadolu’nun ortasında birçok medeniyete beşiklik yapmış olan Kırşehir’imizin tarihsel ve kültürel olarak ne kadar önemli bir yeri olduğunu gösteriyor. Ahilik Felsefesinin, öğretilerinin ve kültürünün yaşatılarak gelecek kuşaklarımıza aktarılması doğrultusunda, içerisinde bulunduğumuz ve kutlamakta olduğumuz 58. Esnaf Bayramı ve 35. Ahilik Haftası'nın tüm Ahi Esnafımıza, Kırşehirli hemşehrilerimize ve bütün yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali H. Mete Buhara da yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen bu birlik, kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma gecesinde ilimiz esnaf camiası ile bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kırşehir’in sahip olduğu değerleriyle ve kültürüyle örnek bir şehir olduğunu belirten Vali Buhara, “Esnaf teşkilatı olmadan bir medeniyet olmaz. Şehirlerimiz esnaflarımızla değer bulmaktadır. Her bir esnafımızın uğraştığı iş bizlerin hayatımızı devam ettirmemiz açısından önemli bir ihtiyaca karşılık vermektedir. Ahilik Haftasında böylesine bir gecenin düzenlenmesi esnaflarımızın birliği ve beraberliği için çok önemlidir. Bizler de Kırşehir’imizi geliştirmek için elimizden geleni yapma gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle, esnaflarımızı Ahilik değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyor, bütün esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

Düzenlenen program, Vali Buhara, diğer il yöneticileri tarafından iş yerlerinde hukuka, ahlak kurallarına ve Ahilik geleneklerine uygun olarak faaliyet gösteren, vatandaşlarla ilişkide dürüstlüğün ve güvenin hâkim olduğu, meslek disiplin kurallarına uyan esnaflara Üstün Hizmet Belgeleri vermeleri ve türkü dinletisi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR