Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 14:44

TEOG Sınavında Hürriyet Ortaokulundan Derece Geldi

7 okuldaki 14 öğrenci birinci oldukları için altınla ödüllendirildi Vali Şentürk’ten şampiyonlara altın

DİĞER
Giriş Tarihi : 16-02-2015 09:55   Güncelleme : 16-02-2015 09:55
TEOG Sınavında Hürriyet Ortaokulundan Derece Geldi

   Kırşehir Valisi Necati Şentürk, TEOG sınavında derece yapan Kırşehirli 14 öğrenciyi altınla ödüllendirdi. Vali Şentürk, “Türkiye’de başarı sıralamasında birinci olduk. Kırşehir’e yeni okullar, yeni eğitim yatırımları beklemekteyiz” dedi.

   2014 yılında 7 kişinin derece yaptığı Kırşehir’de bu yıl 14 öğrencinin derece yaptığını vurgulayan Vali Şentürk, öğrencilere altın hediye etti.  Vali Şentürk, öğrencileri tebrik ederken, “Puanlar, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Ben vali olarak mesaimin yüzde 50’den fazlasını eğitime ayırıyorum.  Çünkü eğitime önem verilmeden ileriye gidilemez. Tarihimizde de bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Fatih Sultan Mehmet 5 tane dil biliyordu. Matematik, Fizik, Coğrafya, Geometri alanlarına hâkimdi. İstanbul’u feth etmesiyle birlikte çağ atlanmıştır. Yükselme zamanı başlamıştır. Bu eğitimle alakalıdır. Ne zaman ki Osmanlı İmparatorluğu düşüşe geçti, eğitim seviyesi düşmüştür. Çünkü eğitim seviyesi ile devletin yükselmesi doğru orantılıdır” diye konuştu.

Kırşehir’de derslik başına 19-20 öğrenci düştüğünü ifade eden Vali Necati Şentürk, ödül alan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizleri yetiştiren öğretmenlerin emeği çoktur. Onların değerini bilin. Bizim zamanımızda hem elektrik hem öğretmen yönünden çok sorunumuz vardı. Ama şuan sizler çok güzel şartlardasınız. Daha iyi yerlere gelmelisiniz. Türkiye’de başarı sıralamasında birinci olduk. Kırşehir’e yeni okullar ve yeni eğitim yatırımları bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız geldiğinde bu konuyu görüştük. Belgelerimizle birlikte hem Cumhurbaşkanımıza hem de Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya söyledik. Kırşehir’in bu başarısının ödüllendirilmesini istedik. İnşallah ilerleyen dönemlerde yeni eğitim yatırımları gelecektir” dedi.

 

2014-2015 TEOG 1. Dönemi’nde dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okulları ise şöyle: Kadir Maraş ve Korhan Kemal Kaya (Cacabey Ortaokulu), Seher Gönen (Prof. Dr. Erol Güngör Ortaokulu), Enis Melih Özkan, Toprak Şahin, Osman Batuhan Kaplan, Nevin Başak Beyhan ve İsmet Eren Sarı (Cumhuriyet Ortaokulu) : İbrahim Karakaya (Sırrı Kardeş Ortaokulu), Tarık Küçük, Sevgi Sevda Dağıstan ve Eylül Sıla Zeren (Vali Mithat Saylam Ortaokulu), Hasan Yılmaz (Kaman Ortaokulu), Fatma Durmuş  (Mucur Ş.Ö.H.A. Hürriyet Ortaokulu).

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR