Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:01

Usta öğretici görevlendirilecek

Başvuru işlemleri 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında ...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-07-2022 14:10
Usta öğretici görevlendirilecek

         Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılacak kurslarda görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacak. Başvuru işlemleri 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler ve dilekçe ile görev almak istenilen kuruma e-Yaygın sistemi üzerinden yapılacak. Başvuruda kullanılan belgelerin asılları 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında ibraz edilerek birer nüshaları Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi'ne teslim edilecek.

         Konu ile ilgili olarak bilgiler aktaran Kırşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Yeğin,şu bilgileri kaydetti: " Başvuru yapan usta öğreticiler Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi’ne gelerek E yaygın Sistemine yükledikleri evrakların birer nüshasını teslim edip, sistemden onaylarını yaptıracaklardır. Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2’deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları Eylül ayının 15’ine kadar ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir. Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılır. Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılır. Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmaz. Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.

         Alanında hizmet iş deneyimim “eğitici sigorta günü/360” olarak hesaplanacaktır. Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda eğitici olarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.Puanların eşitliği halinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı halinde ise kura ile belirlenir. Eğitim fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır. “Kurs Alanında Eğitim” bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca”Ek Puan” bölümünden puan verilmeyecektir."

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR