Uğur Işılak Konseri İptal Edildi!

Kırşehir kamuoyunda yaşanan tepkiler üzerine Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibi kamuoyunun hassasiyetini dikkate alarak Uğur Işılak konserini iptal etti.

GÜNCEL - 8 yıl önce

Kamuoyunda yaptığımız haberler neticesinde Adını bile zikretmekten hicap duyduğumuz kişiyi Kırşehir'de istemediğimizi açıkça beyan etmiştik. Kırşehir'de yaşayan ve başka illerde ikamet eden Kırşehir'li vatandaşlarımızda bizlere, gerek kendi sosyal medya ağımızda gerekse o şahsıyetin sosyal medya hesaplarında tepkilerini açıkça beyan etmişlerdir. Bunun neticesinde Rektör Karakaya'da basını ve vatandaşlarımızın sesine kulak vererek bu şahsiyetin Kırşehir'e gelmesini engellemiştir.

Kırşehir’in yetiştirdiği önemli isimlerden biri kayseri escort olan merhum Büyük Ozan Neşet Ertaş için sarf ettiği sözlerin ardından Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nün Mezuniyet Töreni’ne Uğur Işılak’ı davet etmesinin ardından Kırşehir kamuoyunda yaşanan tepkiler üzerine Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibi kamuoyunun hassasiyetini dikkate alarak Uğur Işılak konserini iptal etti.

     Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nden Mezuniyet töreniyle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mezuniyet törenlerinde öğrencilerimizin beklentisi ve isteği doğrultusunda insanımızın gönlünde karşılık bulmuş değerli sanatçılarımız, pek çok üniversitede organizasyonların bir parçası olmuşlardır. Bu doğrultuda üniversitemizde de mezuniyet törenlerinde bir ulusal sanatçımızı öğrencilerimizle buluşturmak ile ilgili duyurumuzu kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak son dönem içerisinde ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastedenler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleşen terör saldırıları sonucu şehit olan çok sayıda askerimiz ve polisimizin bulunması sebebi ile ve ayrıca gönül adamı, halk ozanı ve dünya kültür hazinesi olarak kabul ettiğimiz Neşet Ertaş üstadımız ile ilgili kamuoyunun hassasiyeti dikkate alınarak mezuniyet törenlerimizdeki sanatçı etkinlikleri iptal edilmiştir. Bilindiği üzere Uğur Işılak, Neşet Ertaş sadece türkü okuyan bir adamdı. Türkiye’nin etlisine, sütlüsüne karışmazdı. O sadece mahalli manada türkü söyleyen bir adam olduğu için tam ozanlık kelimesiyle örtüşmüyor Neşet Ertaş. Ama bir Aşık Mahzuni Şerif örtüşüyor. Bir Ozan Reyhani örtüşüyor. Bir Murat Çobanoğlu biraz daha örtüşüyor. Yani biraz daha protest yapısı, bilge yapısı olması lazım ozan dediğiniz kişinin. Dede Korkut’tan bize kalan bir mirastır bu. Devlet meselesiyle, toplum meselesiyle, siyasi meseleyle alakalı fikir beyan edebilecek nitelikte ve bundan asla korkmayan, çekinmeyen bir yapıya sahip olan insan demektir.”

Günün Diğer Haberleri