Ali Şahin Sanayi Yolları Hakkında ki Suskunluğunu Bozdu!

Şahin; "Bizim hakkımızda dedikodu yapıyorlar, sanayi yolları için söz verdiler, yapamadılar ve bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar" dedi.

SİYASET - 9 yıl önce

   7 Haziran seçimlerinde söz verilmiş, hatta kilit parke taşı ve kumu sanayiye getirilmiş ama bir şekilde sanayi yolu yapılamamıştı. Yapılamamasının bir çok nedenleri vardı. Ama bu nedenler içinde mağdur olan vatandaşımız ve sanayi esnafı oldu.

   Son zamanlarda çıkan dedikodulara son vermek için Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Cuma Namazından sonra sanayi esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya hemen hemen sanayinin tüm esnafı katılırken bir çok önemli konuya açıklık getirdi. Zaman zaman üslubunu sertleştirdi ve kendisine iftira atanlara, yalan yanlış konuları Mucur Belediyesine ve kendi şahsına yıkmak isteyenlere karşı net tavrını ortaya koydu.

   Ali Şahin toplantısında şu konuları açıkladı; " Öncelikle Cumanız mübarek olsun, Allah kıldığınız namazlarını kabul etsin. Bugün burada toplanmamızın bir çok nedeni var. Uzun zamandır sessiz bir şekilde olayları takip ettim ve işleri dönderdiler dolaştırdılar Mucur Belediyesine ve benim şahsıma yıkmaya çalıştılar. Bende burada Mucur Belediyesine ve şahsıma karşı yapılan dedikoduları bir bir sizlere anlatacağım.

   Öncelikle sanayi yolları hakkında sizleri kadıköy escort bilgilendirmek istiyorum. 7 Haziran seçimleri öncesi sanayi yollarını yapacağız diye bir söz verdi Ak Parti Adayları. O dönemde aday olan Hacı Turan bey benle de görüşerek bu durum hakkında düşüncelerimi sordu yapmak istiyoruz Başkan ne diyorsun dedi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki burasına biz Belediye olarak izin vermediğimiz sürece kimse buraya çivi çakamaz. Bende Hacı beye yatırım ilçemize gelecek benimde elim rahatlar yapmak istiyorsanız yapın dedim. 

 

 

Bunu ilçemi ve sanayi esnafımı düşünerek söyledim. O dönemde kendileri burası reklam malzemesi olarak kullandılar, kilit parke taşlarını ve kumlarını getirdiler, özel idare kepçeleri geldi burada yolları düzenlemesini yaptı ve öylece bırakıp gittiler. 

Sonrasında seçim oldu Hacı bey seçilemeyince kimse burası ile ilgilenmedi. Sonraki dönemde ise basın da çıkan haberler "Ne oldu sanayi Yolları" gibi bir çok haberler ve halk arasında burası ne olacak diye sürekli konuşuldu. 

Burasını önce bir kooperatif üzerinden para akışını sağlayıp yapmayı planladılar ama sonrasında mevcut bulunan kooperatifte sıkıntılar olduğu için o iş kaldı. Sonrasında ise tabi 7 Haziran geldi geçti şu anki dönemden bahsediyorum. Sonra dediler ki Mucur Belediyesi ile Özel İdare arasında bir protokol yapalım bu şekilde halledelim. Buna da ben olur dedim. Sonra benim önüme bir protokol getirdiler. Protokol'de şunlar yazıyor, "Yapım işinin masrafı 650.000.00 TL olup, bu masrafı Mucur Belediyesi karşılayacaktır. Eğer Mucur Belediyesi bu fiyatı karşılamazsa, Mucur Belediyesine İller Bankasından gelen paralarından bu miktar kesilecektir" diye yazıyor. Şimdi ben size soruyorum bu hak mıdır? Biz yapacaksak burayı eğer neden Özel İdare ile protokol yapalım ve bu kişilere reklam malzemesi verelim. Bende bu protokolü imzalamayacağımı söyledim. Sonrasında ise biz işi bitirdik para hazır Mucur Belediye Başkanı imzalamıyor dediler. Bun bu protokolü imzalamam ve de imzalamayacağım arkadaşlar. Ama size şunun sözünü veriyorum, burasını onlar yapmazsa ben yapacağım, size şeref ve namus sözü veriyorum. Görüyorsunuz ki İlçemizin merkez yollarının yapımına başladık. İhalede 120 bin m2 kilit parke yapağız. Sanayi için ise 20 bin m2 gerekiyor ben burasını oradan yapacağım. Şunu da belirteyim protokolde yazan 650.000.00 TL olan tutarda şişirilmedir. Burası 400.000.00 TL'ye olacaktır. 250.000.00 TL ne olacak size soruyorum. Kime peşkeş çekilecek. Ben bu parayı kimseye yedirmem. Eğer hala yaptıracağız diyorlarsa 400.000.00TL versinler biz yaptıralım, yok diyorlarsa biz Mucur Belediyesi olarak sanayi yollarını yapacağız. Önce alt yapısını yapacağız, onun maliyet de 129.000.00TL tutuyor. Onu da yapacağız yollarımızı da yapacağız. Sizlere söylüyorum kendileri yapamadı bizim üzerimize atıyorlar. Burada basının huzurunda söylüyorum, basının karşında söz veriyorum burasını Mucur Belediyesi olarak alt yapısını ve kilit parkesini biz yapacağız" dedi.

   Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, söz verdi ve çalışmalarına 2 Kasım'da başlayacağını bildirdi. Kilit parke yollarının 8 ay içerisinde bitmesi gerektiğini, bu zaman zarfı içerisinde sanayinin alt yapısını ve yollarının yapımını da bitireceğinin sözünü sanayi esnafımıza verdi.

Günün Diğer Haberleri