Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 08:22

KIRŞEHİR LİSESİ NEREYE?

HALİL DURUKAFA
HALİL DURUKAFA
Giriş Tarihi : 13-03-2017 10:01

Kırşehir'in gülleri türküsü Kırşehir için neyse, Kırşehir Lisesi de Kırşehir için odur. Kırşehir için Neşet Ertaş neyse Kırşehir Lisesi de Kırşehir için o dur. Kırşehir için Ahi Evran, Âşıkpaşa  neyse Kırşehir Lisesi de Kırşehir için o dur.

            Kırşehir lisesi Kırşehir için bir temayüldür. Olmazsa olmazdır çünkü nice iyi, güzel, bilgili, yetenekli insanlar yetiştirmiştir. Bugün ve dün belki de yarın nice, yüksek bürokratlar, askerler, doktorlar, akademisyenler her şeyden önce fikri hür insanlar yetiştirmiştir, yetiştirmeye de devam edecektir. 1952 yılından beri bu temayül yavaş yavaş belki de hızlı bir şekilde Kırşehir'in tarihine yazılmıştır.  

            Bugün kamuoyunda Kırşehir Lisesi'nin yıkılacağı ve yerine çeşitli birkaç kurumun geleceği konuşulmaktadır. Tabii ki Kırşehir Lisesi'nin yeri çok önemli bir noktadır. Kurumları böyle şehir içinde tutmak da önemlidir. Fakat tarihe mal olmuş bir değeri yerinden oynatmak veya küçültmek veya yok etmek öncelikle benim gibi Kırşehir Lisesi mezunlarını rahatsız eder.

            Görüyoruz, bir Galatasaray Lisesi'ni, Kabataş Lisesi'ni, Erzurum, Sivas Liselerini bunlar Cumhuriyet tarihinin olmazsa olmaz eğitim kurumlarıdır. Sahip çıkmak yaşatmak gerekir. Tarih Kırşehir Lisesini de bahsettiğimiz köklü eğitim kurumlarının yanında yazmaktadır. Oluşan temayülü korumak gerekir.

            Bir kütüphane örneği bu konuda çok önemli bir örnektir. Kütüphanemiz yıkılmış fakat daha modern belki de büyük bir kütüphaneyle eskim yerinde tarihi dokusunda bir değişiklik yapmadan hizmet vereceği aşikardır.

 

            Bu örnekle Kırşehir Lisesi'nin tarihi dokusu bozulmadan ve daha modern yaşadığımız teknolojik çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim binası olarak ve Kırşehir'in en seçkin öğrencilerini de barındırarak yani bir Fen Lisesi gibi seçerek öğrenci alan bir kurum haline dönüştürülmesi benim ve diğer Kırşehir Lisesi mezunlarının ve Kırşehir'e gönül vermiş insanların ortak talebi olduğunu düşünüyorum.   

YORUMLAR