Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 03:32

Mucur'da KOSGEB Fiyaskosu

Sait Uyar
Sait Uyar
Giriş Tarihi : 14-01-2017 11:40

    Bir açıklama yapıldı Küçük ve orta işletmelere KOSGEB 50 bin TL faizsiz kredi verecektir diye. Esnaflar ilk duyduğunda çok sevinmiştir muhtemelen. İş başvuruya geldi, koştur koştur başvuru evrakları hazırlandı. Muhasebeciler gece çalıştılar sürenin kısa olmasından dolayı yetiştirmek için. Sürenin kısalığı birde buna KOSGEB sitesinin çökmesi eklenince herkesi bir telaş aldı vurdu acaba yetişmez mi diye.  
    Öyle veya böyle başvurular yapıldı. Yapıldı yapılmasına ama küçük esnaflar hatta orta seviye esnafların %70'i büyük bir hüsrana uğradı. Düşünün Kırşehir genelinde sadece 36 kişi alabilmiş. Bu nedir Allah aşkına?
Şimdi bir bakıyoruz esnaf büyük hüsran yaşamış ki, zaten 2016 yılı en çok esnafa eziyet olmuşken bir de önce sevindir sonra olmadı de. 
    Ne garip bir düzenleme anlayan varmı acaba?
Ben düşünüyorum ama bir anlam veremedim. Şimdi diyorlar 2017 yılında tekrar var. Eee o zaman kaç kişiye vereceksiniz. Tüm esnaf yararlanabilecek mi?
Düşüncem hayır, ama bir umut da yok değil. Çünkü piyasa Allah bullak olmuşken esnaf her gün kötüye giderken yapılmaması çok kötü olacaktır. 
    2016 yılı içinde bir de esnaf kefalet verecek denilmişti aynı sorun orda da yaşandı. Ağzımız yanmışken yoğurdu üflemeyi bile beceremiyoruz. Birde bankalar sorunlu zaten. KOSGEB veya Kefalet esnafı gönderiyor bankaya tamam kardeşim diyor buna verin. Çat, Banka hayır sen alamazsın senin kredi notun düşük o yüzden veremeyiz. 
Kardeşim sen faizini devletten alıyor musun? Evet alıyorsun…
KOSGEB ve Kefalet sana ver dediğinde neden vermiyorsun. Yani bunların çözülmesi gerek. Esnaf zaten borcunu ödeyebilse Bankayla, kredi ile işi ne?
Umutlar dedik 2017 o günde gelir o gün neler yaşayacağız bilemiyorum ama umarız her esnafa devlet yardım eder. Bir ülke için küçük, büyük esnaf çok önemlidir. Bunu bildiğimize göre Devletimiz umarız bize yardımcı olur….

YORUMLAR