Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:25

ÜSTÜNLERİN HUKUKU DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Giriş Tarihi : 23-06-2016 12:59

 

Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımadığı,

Mhp genel başkanının Yargıtay kararlarını tanımadığı,

Hdp genel başkanının savcıların çağrısına uymayacaklarını beyan etmelerinden sonra bir ülkede adaletten bahsetmek abesle iştigal olur.

Adalet bulunmayan bir ülkede herkes suçludur.

Konumu ne olursa olsun hiç kimsenin hukuku çiğnemek gibi ayrıcalığı olamaz.Hiç kimse devletin savcılarının ve hakimlerinin itibarlarına gölge düşürecek açıklamalarda ve beyanlarda bulunamaz.Hiç kimse yargı mensuplarına kendi çıkarına talimatlar veremez.Bugün hukuku kendi çıkarına kullanıp muhalifini bertaraf edenlerin, yarın aynı hukukun kendilerine de lazım olacaklarını unutmamaları lazım gelir.

Son günlerde hukuk tanımamazlık gayet normal bir davranışmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.Muhalefet kanadının hukukçuları, iktidardan bir siyasinin hukuku çiğnediğini söyleyip mangalda kül bırakmazken, aynı durum tam tersine iken maalesef işlemiyor!Bu şekilde bir hukuk anlayışı olabilir mi? Senin hukukçun yada benim hukukçum diye yargı mensuplarını ayırabilir miyiz?

Adalet toplumsal namus, anayasa ulusal bir onurdur.

Bir memlekette adalet; kudretini ve haysiyetini kaybederse ‘sosyal bağ’ kopar.’’Mülkün temeli adalettir’’ deyiminin bir anlamı da budur.’’İnsanları insanlar cezalandırır’’ değil ‘’İnsanları adalet cezalandırır’’ kanısına varabilmek…Bütün mesele budur.

 

*Hdp’den sonra şimdi de Chp yönetimi ’Seni başkan yaptırmayacağız’ sloganıyla siyaset yapabileceklerini zannederek büyük bir hataya düşüyorlar.Siyaset temelinde başkanlık hakkında bir planınız, projeniz, görüşünüz var mı ki bu sloganı ağızlarınıza yapıştırıp ‘başkan olamayacaksın’ demekle yetiniyorsunuz.Velev ki ülke referanduma gitti ve başkanlık ülkenin yeni sistemi oldu.Bu durum karşısında ne yapacaksınız? Tank, top, tüfek mi kullanacaksınız? Herzaman olduğu gibi milli iradeyi yok mu sayacaksınız? Sosyal demokrat olarak siz de mi hukuku çiğneme yoluna başvuracaksınız? Geçiniz efendim bunları geçiniz…

 

 *’iktidarın savcılarına savunma vermeyeceğiz, gerekirse zorla götürecekler’ diyen Selahattin Demirtaş’ın geçmişten hiçbir ders almadığı apaçık ortadadır.Suçsuzluğuna inanan insanlar hukuk karşısında korkmazlar.Madem terör örgütüyle hiçbir bağı olmayan bir partisiniz gidersiniz, ifadenizi verirsiniz toplum önünde aklanırsınız.Sizin yaptığınız devlete meydan okumaları geçmişte ağababalarınız da yapmıştı amma bugün sizin bu haykırışlarınızı o günün vekilleri dehşet içinde izliyorlardır bundan emin olun.

YORUMLAR