Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:54

BABALAR GÜNÜ

Giriş Tarihi : 16-06-2016 14:52

   Her yıl kutlanan babalar gününün biraz geçmişine inmek istiyorum. Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Gününün de bir geçmişi vardır. Bazı tarihçiler, Babalar Gününün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Gününün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Diğer araştırmacılar ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyor. Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak görüyor. Ve  hemen babasının doğum günü olan 5 haziranın babalar günü olması için çalışmalara başlıyor. Son hali olarakta her yıl haziran ayının 3. pazar günü babalar günü olarak kutlanıyor.

      Babalar gününün doğuşuna da baktığımız zaman bizler bir şeylerin kıymetini ne yazık ki onu kaybedince anlıyoruz. Her günümüz onlarla geçince arahep yanımızda olacağını sanıyoruz. birçoğumuz için şu an rutin gelen bir durumdur babamızı her arayışımızda  telefonunu açması, aradığın yerde buluşun ... Bizler yaradılış gereği sürekli yaptığımız şeylerin değerini unutabiliriz mesela; on gün önce ne yediğinizi unutmuşsunuzdur  ama çocukluğunuzdan kalan anınız hala hatırınızdadır, diğer sıradan günlerden farklı olduğu için.  İşte bu özel günlerin bence bir mesajı var bizlere baban yanındaysa; "onun kıymetini bil, bu özel günde ona özel hissettir kendini , diğer günlerden bi farkı olsun ki hatırında kalsın"diyor.  tabiki de bu sözlerim sizlere  babalar  gününün tek bir güne sığdırıldığını düşündürmesin. Bu önemli günleri yersiz bulanlar, birbirini seven insanların sadece tek bir günde hatırlanmadığını savunurlar hatta diğer özel günler gibi para tuzağı yaftasından bile nasibini almıştır, gerçi bunu diyenler sanki normal zamanda bir çift güzel söz veya ufak bir hediye yahut hoş bir yemege çıkıyorda! (yapanlara sözüm yok) aslında onlar içinde önemlidir ama kabullenmek istemezler . kimin hoşuna gitmez ki bir hediye almak, hatırlanmak, sürpriz bir partiyi görmek.. herkesin hoşuna gider. Sevdikleriniz için sürekli bi şeyler yapsanızda bu özel günlerde  babalarımızı daha da çok hatırlamak gerektiğine inanıyorum onlara her gün olduğu gibi  bugünde hatırladım diyebilmeliyiz.

       Evet, bugün babalar günü; bize daha rahat daha konforlu bir yaşam için dişiyle tırnağıyla çalışan baBalarımızın günü, çetrefilli hayatı daha da kolaylaştıran bizim iyi yerlerde olmamız için olanakları gümüş tepside sunan, fedakar  yüreklerin günü, Erkekler ağlamaz sözüyle yola çıkıp sıkıntılarını gamlarını içine gömenlerin orada eritip sindirip çocuklarına belli etmeyenlerin günü,  kendi duygularının paratoneri olup biz çocuklarına daima güç verenlerin günü, gücünü kendi içinden alan bir yanardağ misali hayata karşı zırh gibi dimdik duran çocuklarına  kol kanat geren dev yürekli kahramanların günü bugün babamın ve tüm babaların günü bu yazdıklarımı babama ithaf edip öncelikle canımdan çok sevdiğim babam Hayati ÖNEREN olmak üzere tüm babaların babalar gününü canı gönüllden kutluyorum.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI