Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 05:43

KUCAKLAŞMA!

HALİL DURUKAFA
HALİL DURUKAFA
Giriş Tarihi : 18-01-2016 12:50

1977'de bohçacı bir anne ile sepetçi bir babanın oğlu olarak Söke Aydın'da dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kasım 2015 Seçimlerinde İzmir’den CHP 1.Bölge adayı olarak seçime girdi ve  Türkiye'nin ilk ve Avrupa'nın üçüncü Roman milletvekili oldu. Yani, Türkiye de yaklaşık 6 milyon civarında Roman vatandaşlarımızın da gözü, kulağı ve dili oldu.

İyi de oldu…

Hem de çok iyi oldu. Çünkü bahsettiğim Sayın vekil, Özcan Purçu,Meclis Genel Kurulu’nda geçici bütçenin 2’nci maddesi görüşülürken söz aldı ve Romanlar ile ilgili samimi sözleriyle büyük alkış topladı. 
           

Örneğin;

"Allah aşkına Romanları sevmeyen var mı? Romanlar kadar güler yüzlü olan var mı? Ama en fakir de Romanlardır"

"Söz mü sayın bakanım söz mü?" 

…gibi sözlerle bir Roman’ın haykırışını dinletti. Önce meclise sonra tüm Türkiye’ye…

Sonra ne oldu? Sonra, Ak Parti Milletvekili Metin Külünk kürsüden inen Purçu’ya kürsünün hemen önünde samimiyetle ve büyük bir sevecenlikle sarıldı.  

 

Diyeceğim o ki biz ne zaman göreceğiz veya şöyle sorayım biz bu görüntüleri sık sık görecek miyiz? Ben halktan biri olarak, bu samimiyeti, bu paylaşımı, bu kucaklaşmayı, doğruya-doğru, eğriye-eğri yaklaşımını sık sık görmek istiyorum. Ülkenin vahşi siyasi yaklaşımını, ayrışmasını yaşamak istemiyorum.   

YORUMLAR