Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:58

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: ‘Su Hayattır’

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 18-02-2021 14:38   Güncelleme : 18-02-2021 14:38
Ak Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: ‘Su Hayattır’

     AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli: “AK Parti iktidarları 2002’den beri ‘yol medeniyettir’, ‘su Hayattır’ Diyerek Köylerimize, Şehirlerimize, Türkiye’ye Hayat Katıyor, Medeniyetimizi Zenginleştiriyor.”

     AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Akpınar Pekmezci Barajının su tutmaya başladığını belirterek, “AK Parti iktidarları 2002’den beri ‘yol medeniyettir’, ‘su hayattır’ diyerek köylerimize, şehirlerimize, Türkiye’ye hayat katıyor, medeniyetimizi zenginleştiriyor. Kırşehir’de suyun maviliğiyle doğayı yeşillendiriyor, bozkırı renklendiriyoruz” dedi.

    Milletvekili Kendirli, yapımına 2014 yılında başlanan Akpınar’ın Pekmezci Köyü sınırları içinde yer alan Pekmezci Barajının tamamlanarak, bugün itibariyle su tutmaya başladığı müjdesini verdi.

    Pekmezci Barajının depolayacağı 1.45 milyon metreküp su ile yaklaşık 4 bin dekar tarım arazisinin sulamasını sağlayacağını kaydeden Kendirli, “Tarımın önemini her geçen gün daha artıyor. 1 karış toprağımızın dahi boş bekletilmemesi, en verimli şekilde işletilip, ülke ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Bu yüzden sulu tarım için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

    Barajın sulayacağı tarım arazilerinde sulu tarıma geçileceği için ürün çeşitliliğinin çoğalacağına ve istihdamın artacağına dikkati çeken Mustafa Kendirli, sulu tarımla birlikte bölgenin milli ekonomiye de yıllık yaklaşık 5 milyon lira gelir artışı sağlamasını beklediklerinin altını çizdi.

    Milletvekili Mustafa Kendirli, gövde yüksekliği 36.50 metre olan Akpınar Pekmezci Barajının bölgedeki diğer sulama projeleri, barajlar ve altyapı çalışmalarıyla birlikte Kırşehir’in kalkınmasına, kentin milli ekonomideki payına büyük ölçüde katkı sağlayacağını vurguladı.

    Kendirli, “AK Parti iktidarları 2002’den beri ‘yol medeniyettir’, ‘su hayattır’ diyerek köylerimize, şehirlerimize, Türkiye’ye hayat katıyor, medeniyetimizi zenginleştiriyor. Kırşehir’de suyun maviliğiyle doğayı yeşillendiriyor, bozkırı renklendiriyoruz” diye konuştu.

    Kırşehir’de devam eden sulama, içme suyu ve altyapı çalışmalarının da Devlet Su İşleri tarafından büyük bir hızla devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Kendirli, ihalesi 2019 yılında tamamlanan içme suyu temini için açılacak 5 yeni kuyu ve içme suyu arıtma tesisinin de bu yıl içerisinde hizmete girmesinin planlandığını bildirdi.

Kendirli, Kırşehir’in eşsiz memba kaynaklarına ve büyük bir sulama suyu kapasitesine sahip olduğunu dile getirerek, yapılacak yatırımlarla, tesislerle sudan gelen gücü kullanacaklarını, bozkırı yeşillendirmek, medeniyeti zenginleştirmek için tüm imkanları kullanacaklarını kaydetti.

    Mustafa Kendirli, “Amacımız vatandaşlarımıza hizmetin en iyisi sunmak, kaliteli su içirmek, tarımsal üretimden gelen gücünü artırmak. Suyun dokunduğu yerde hayat vardır, hareket vardır, bereket vardır. Biz de hayatı, hareketi, bereketi vatandaşımızın istifadesine sunmanın gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR