Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:40

Mucur Devlet Hastanesinde Aşılanma Devam Ediyor

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 21-01-2021 11:27   Güncelleme : 21-01-2021 11:32
Mucur Devlet Hastanesinde Aşılanma Devam Ediyor

    Türkiye'nin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama performansı, haftalardır aşı uygulayan çok sayıda ülkeyi geride bıraktı.

    İlk aşılamanın yapıldığı 13 Ocak'tan bu yana yaklaşık 800 bin sağlık çalışanına aşı yapılan Türkiye'de, öncelikli gruplar başta olmak üzere aşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

    Çin'den sipariş edilen, Sinovac firmasınca üretilen CoronaVac aşısının ilk partisi 30 Aralık 2020'de Türkiye'ye geldi.

    Aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilerek analiz süreci başlatıldı.

    Burada yapılan incelemede "olumlu" sonuç verilmesinin ardından aşılar, Sağlık Bakanlığına ait iklimlendirme özelliğine sahip özel araçlarla il depolarına dağıtıldı.

    CoronaVac aşısına, TİTCK tarafından "Acil Kullanım Onayı" verilmesiyle, ilk olarak 13 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerine aşı yapıldı.

     Öncelikli grupta yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasına 14 Ocak'ta başlandı. Aşılamanın ilk gününde 285 bin sağlık çalışanına CoronaVac aşısı yapıldı.

    İlçemizde de aşılanma tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizde ilk aşı yapılan kişiler ülke genelinde olduğu gibi sağlıkçılar oldu. Mucur Devlet Hastanesi Başhekimi Fulya Avşar Kahyaoğlu’da aşı yaptırdı.

     Konuyla alakalı açıklama yapan Başhekim Fulya Kahyaoğlu, ilçemizde öncelikli olanları ve vatandaşlarımızın aşıya nasıl ve nereden başvuracağı hakkında bilgiler verdi. Fulya Avşar Kahyaoğlu; “ Covid-19 pandemik aşılanması için öncelikle risk grubumuzu e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. Eğer aşı hakkınız bulunuyorsa, Mhrs ve 182 hastane randevu hattı üzerinden randevu alarak aşı uygulamanızı yaptırabilirsiniz. İlk olarak 85 yaş üzeri vatandaşlarımızdan başlayarak tüm risk gruplarına öncelik sıralarına göre uygulama devam edecektir. Öncelik sırası günlük güncellenmektedir.

    14.02.2021 tarihi itibari ile 5 gün içerisinde gerek ülkemizde gerekse il düzeyinde çok yüksek katılımla sağlık çalışanlarının aşı uygulamaları tamamlandı. Mucur’da örnek olması açısından ilk aşıyı çalışanlarımız ile başladık. Daha sonra bakanlığımızın önerdiği şekilde diğer vatandaşlarımıza da aşı uygulamasına başlayacağız.  Salgınla mücadelede en etkin ve büyük yardımcımız aşı ile daha güvenli bir kontrol sağlayacağız. Tüm vatandaşlarımızın Covid-19 riski ortadan kalkana kadar çalışmalarımızdaki hassasiyetlerimiz en üst düzeyde devam edecektir” dedi.

SEYİT YILMAZ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR