Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 14:24

ŞASM Cumhuriyet İlkokulunda E Twinning Projesi

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 15-01-2021 12:40   Güncelleme : 15-01-2021 12:40
ŞASM Cumhuriyet İlkokulunda E Twinning Projesi

     ŞASM Cumhuriyet İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mesut ŞAHAN rehberliğinde eTwinning kapsamında “Listen To The Nature” (Doğayı Dinle) adlı projeyi uzaktan eğitim sürecinde de büyük bir azimle devam ettiriyorlar. Bu projeyle öğrencilere doğa sevgisi kazandırılmaya çalışılırken, geri dönüşümün önemi üzerinde de duruluyor.   

     ŞASM Cumhuriyet İlkokulu Mesut Şahan ile birlikte 9 Farklı şehrin ve 3 ülkenin de ortaklarında yer aldığı projede İlkay Duru Tepebaşı Cahit Kural İlkokulu Eskişehir, Öznur Tiryaki, Tepebaşı Cahit Kural İlkokulu Eskişehir, Aşık Veysel İlkokulu Mesut Yıldırım Sivas/Şarkışla, Ayşe Eriç Bölge Barbaros İlkokulu Gölcük/Kocaeli, Fatma Ateş Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu Merkez /Denizli, Seda Tuncular Atatürk İlkokulu Çorlu/Tekirdağ, Birsen Eren 75. Cumhuriyet İlkokulu Yenipazar/Bilecik, Yeter Özdamar Hasan Öztimur İlkokulu Yıldırım/Bursa, Safa Bozdağ Özel Atayurt Okulları Eskişehir, Simona Bakova Vranov Nad Topľou, Slovakya, Dhurata Pashaj Shkodër, Arnavutluk ve Kamala İsmayilzade Lankaran, Azerbaycan’ında bulunduğu ortakların yer aldığı proje de öğrenciler birçok etkinlik gerçekleştirdiler. Öğrenciler bu kapsamda öğretmenleri rehberliğinde atık malzemelerinden “Geri dönüşüm Kutuları” tasarladılar. Maske, mesafe kurallarına uyarak kendileri için uygun saatlerde “Doğa Yürüyüşü” yaptılar. Geri dönüşüm malzemelerinden “saksı yapıp, çiçek ektiler”. Sonbaharda yapraklarla “Sonbahara Veda” çalışması yaptılar. Evlerinde bulunan kullanmadıkları giysilerden” Çanta” tasarladılar. Yine evlerinde bulunan atık malzemelerle “Kukla” yapıp o kuklaları “Doğa” hakkında konuşturdular. Ocak ayında Sokak Hayvanlarını besleyecek olan öğrenciler Nisan ayına kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye devam edecekler.

    Projenin rehber öğretmeni Mesut Şahan gazetemize muhabirine yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitim sürecinde böyle bir projeyi öğrencilerimle birlikte gerçekleştirmekten son derece keyif alıyorum. Zorlu geçen bu süreçte öğrencilerimiz evlerinde aileleri ile birlikte bir şeyler üretmenin hazzını yaşıyorlar. Öğrencilerimiz logo ve poster hazırlamayı öğrendiler. Web2 araçlarını tanıyıp onlarla çalışmalar yaptılar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden öğrenci arkadaşları ile tanışıp sohbet etme fırsatı yakaladılar. Her yeni çalışma onların ufuklarını daha da açıyor ve bu bana büyük bir keyif veriyor. Projemiz sona erdiğinde öğrencilerimizde mutlaka güzel izler bırakacak.’’ Son olarak Yıldırım “Bu projede bana destek veren Okul Müdürüm Selçuk BÖĞREKCİ, çok sevdiğim öğrencilerim, değerli velilerim ve proje ekibinde bulunan tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR