Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 16:05

Kırşehir Valiliğinden Vatandaşlara Uyarı!

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-12-2020 14:31   Güncelleme : 31-12-2020 14:31
Kırşehir Valiliğinden Vatandaşlara Uyarı!

    Kırşehirlilerin yılbaşını huzur içerisinde geride bırakmaları için Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dizi önlem alındı. Vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla güvenlik önlemleri artırılırken güvenlik görevlileri tarafından, sokağa çıkma yasağının da olması nedeniyle halkın huzur, güvenlik ve sağlığı için emniyet güçleri yine görev başında olacak.

    Bugün saat 21.00 itibarı ile başlayacak olan ve yaklaşık 80 saat sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Kırşehir Valiliği resmi internet sayfası aracılığıyla ve sosyal medya aracılığı ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

    İçişleri Bakanlığı ise Kırşehir Valiliği ile birlikte 81 ilin valiliğine yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil hiçbir mekânda yılbaşı partisi ya da kutlaması yapılmasına izin verilmeyecek. Genelgede yılbaşı kutlamalarının yapılmamasının bir ''tercih'' değil; bir ''zorunluluk'' olduğu belirtildi. Genelgeye göre yılbaşında uygulanacak kısıtlamalar ve Covid-19 tedbirleri İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi tarafından 24 saat takip edilecek. Kırşehir'e de gönderilen genelgede "Kovid-19, terör, asayiş ve trafik tedbirlerine aykırılıklar olmak üzere sosyal medyaya yansıyan her türlü olumsuz durum Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele ve istihbarat birimleri tarafından takip edilecek ve gerekli müdahaleler anında yapılacak" denildi. Kırşehir ile birlikte 81 İl'e gönderilen genelgeye göre başta kolluk kuvvetleri olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların "tam mesai" çalışacakları belirtildi. İçişleri Bakanlığı genelgesinde 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunanların temel ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları'nca karşılanacağı ifade edildi. Genelgede ayrıca "Valilik/Kaymakamlıklar bünyesinde teşkil edilen Hayvan Besleme Gruplarınca, gerek kış mevsimi gerekse sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken/çekebilecek sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli tedbirler alınacak" denildi. Aralık ayı ortasında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ülke genelinde 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21'den 4 Ocak Pazartesi sabahı saat 5'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti.

    Bilindiği gibi Kırşehir Valiliği, yeni yıl öncesi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını paylaşmıştı. İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İbrahim Akın başkanlığında aldığı kararlar ile Kırşehir'de 80 saat sürecek olan kısıtlama nedeniyle alınacak tedbirlere ilişkin de Kırşehirlileri bilgilendirdi. Kırşehir Valiliği'nden yayınlanan kararlarda; 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21:00 ile 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması ve bu kısıtlama süresince İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile belirlenen usul ve esasların geçerli olması kararlaştırıldığı belirtildi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf tutulacak yerler ve kişilere dair liste oteller ve konaklama tesislerinin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde faaliyet gösterebileceği belirtildi. Alınan tedbirlerin temel amacının sosyal izolasyonun en üst seviyede sağlanarak hastalığın yayılımının azaltılması olarak belirtildiği açıklamada; "Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence-balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmemesine, oteller ve konaklama tesislerince, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunulmamasına, oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmemesine, saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmemesine" karar verildiği açıklandı.

HABER MERKEZİ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR