Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:23

Mustafa Kendirli “Seyfe Gölü İçin Elimizden Gelen Çalışmayı Yapıyoruz”

Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Seyfe Gölü'nün yeniden hayat bulması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-12-2020 14:58   Güncelleme : 28-12-2020 14:58
Mustafa Kendirli “Seyfe Gölü İçin Elimizden Gelen Çalışmayı Yapıyoruz”

    Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Mucur'da sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından Seyfe Gölü'ne su takviyesi yapılacağını bildirdi.

     Seyfe Gölü'nün Mucur için ve Kırşehir için önemli bir yer olduğunu belirten Kendirli, ne payasına olursa olsun Seyfe Gölü için çalışmalarımız devam edecek dedi.

     Mucur için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kendirli; “Mucur’un altyapı sorununu da çözeceğiz. Bunun için girişimlerimizi yaptık. Şu an su bulunan kuyu ile Mucur’un 40 yılını garanti altına aldık. Alt yapı ve üst yapının bitmesi ile birlikte Mucur yeni su bulunan kuyudan su çekmeye başlayacak. Buradaki yatırımımız çok büyük olacak. Alt yapı ve üst yapı yatırımımız yaklaşık 50 milyon civarında.

     Mucur için yatırımlarımız devam edecek. Belediye binamız bitti ve teslim tarihini bekliyoruz. Mucur Devlet Hastanemizde ihalesi bitti. Önümüzdeki aylarda yapımı başlayacak. TOKİ içinde yer teslimi yapıldı yakın zamanda inşaatının başlaması bekleniyor.

    Mucurda yeni açılan sontaj çalışmasında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile Belediye arasında yapılan protokol ile İlçemiz Şatıroğlu mahallesi Tavşantepesi mevki 375 ada 3 numaralı parsel üzerine 1 adet sondaj çalışması üçyüzaltmışbeş başlanılmış olup; bununla birlikte Solaklı Mahallesi 235 ada 7 numaralı parsellerde Belediyemiz adına kayıtlı yeni içme suyu kuyusu da dahil edilerek Solaklı Mahallesi 234 ada 37 parsel üzerine 1 adet 500 ton kapasiteli içme suyu deposu ve ikincisi olarak, Şatıroğlu mahallesi 408 ada 1 parsel üzerine de 1000 ton kapasiteli yeni içme suyu deposu yapılarak içme suyu isale hattına bağlantısı yapılacak olup ana hat ve merkezde bulunan tüm aspes borular kaldırılarak yeni pis su ve temiz su isale hatları yenileme işlemi yapılacaktır. İki adet yeni içme suyu kuyusu toplamında s/70 litre kaynak sağlanarak bu çalışmalardan kaynaklı oluşacak Mucurumuzun önümüzdeki 40 yıllık su ihtiyacına karışılacağımızdan dolayı ilçemizin su sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Bunun dışında en önemlisi şüphesiz Seyfe gölü havzası içerisinde yer alan kuyuların kapatılmasıyla birlikte koruma alanı içerisinde yer alan kuş cennetinin de kuraklığını önlemiş olacağız” dedi.

SAİT UYAR

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR