Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:27

Mucur, Mucur Devlet Hastanesine Kavuştu

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 25-06-2020 09:41   Güncelleme : 25-06-2020 09:41
Mucur, Mucur Devlet Hastanesine Kavuştu

     27.09.2016 tarihinde yenilenen protokol kapsamında Mucur Devlet Hastanesinin, Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mucur Ek Hizmet Binası olarak hizmet vermesi 06.01.2017 tarih ve 13 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile uygun görülmüştü.
     O gün bu karar çok tepki alsa da ilçemize kimse sahip çıkmamış ve Mucur Devlet Hastanesi Ahi Evran
Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mucur Ek Hizmet Binası olmuştu.
    10 yıl aradan sonra 2019 seçimlerini kazanan Atılgan Yılmaz bu konu ile bizzat alakadar olarak süreci ilçemiz lehine çevirmeyi başardı. Çok uzun uğraşlar vererek ilçemiz hastanesini Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mucur Ek Hizmet Binası statüsünden çıkartarak Mucur Devlet Hastanesi olarak Bakanlıktan onay alındı.
    Yıllardır sahipsiz dediğimiz ve neredeyse tamamen unutulan bir ilçe olmaktan yıllarca şikayetlendik. Birçok siyasetçi seçimde birçok vaatte bulundu ama verilen sözler çok çabuk unutuldu. Bugün geldiğimiz tablo ise artık bizleri umutlandırıyor. İlçesine sahip çıkan bir belediye başkanı var. Mucur’un sorununu kendi sorunu olarak gören ve Ankara’da gereken baskıyı yaparak istediğini alabilen bir belediye başkanı. 
     İlçemiz için umut verici olan bu gelişmeler bizleri de oldukça sevindiriyor kuşkusuz ama bizler ilçemizin daha güzel ve daha yaşanabilir bir ilçe olmasını istiyoruz. Bunun için de canını dişine takarak koşturan Atılgan Yılmaz, Mucur için Bakanlıkların kapılarını aşındırmaya devam ediyor. 
    Mucur’un en büyük sorunu olan altyapı ve üst yapı için gün sayan, Mucur Belediyesi bunların yanında, Kapalı spor salonu, Millet Parkı ve TOKİ’nin de sözünü Ankara’dan aldı. Birçok projelerinde bitme aşamasına geldiği öğrenildi.
     Mucur Devlet Hastanesi Mucur için çok önemli bir konu haline gelmişti. Ülkemizde sağlıkta dünyanın en iyileri aralarında gösterilen Ülkemizin bir ilçesinde mevcutta bulunan hastane ilçemize yakışmıyordur. Yılmaz, koltuğa oturduğu ilk günden itibaren bu olayın üzerine düşerek yeni Hastane hizmet binasının yerini tahsis ederek ödeneğini çıkarttı. 
    Burada şunu da hatırlatmak istiyoruz. Hastane binası ve bir başka projelerde daha önceden girişimler olmuştu. Ama burada sorun bu projeler için bu güne kadar sonuç alınamaması. Alınamamasının en büyük nedeni Ankara’da işi bitirebilecek siyasi gücün olmamasıydı. Bu ayrıntıyı iyi görmek lazım ve şunu diyebilmek çok önemli, “Mucur’a kim ne yaparsa yapsın Allah razı olsun” demek. 
    Konuyla ilgili açıklama yapan Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz şunlara değindi; “ İlçemiz için çok önemli bir konu olan Mucur Hastanemizi Kırşehir’den ayırarak eskiden olduğu gibi Mucur Devlet Hastanesi statüsüne geçirdik. Seçimi kazandığım ilk günden bu güne bu konu ile ilgili çok büyük uğraşlar verdik ve güzel sonuç aldık. Bundan sonra ilçemiz Kırşehir’e bağımlı olmaktan çıkmıştır.
    Geçmiş aylarda da Mucur Devlet Hastanesinin yeniden yapılacağını açıklamıştık. Parselasyonu ve imar planı yapıldı. Bu konuda da Kırşehir Milletvekilimiz Mustafa Kendirli ve Mucur’un evladı Ankara Milletvekilimiz Hacı Turan’a teşekkür ederim. Çok yakın bir zamanda hastanemizin temeli atılacak inşallah. Şimdi ise yapacağımız şey hastanemizi içini hekimlerimizle, doktorlarımızla doldurmak. Bunun içinde gerekli mercilerle görüşmelerimiz devam ediyor. 
    Ülkemizin sağlık sektöründe ne kadar ileri bir seviyede olduğunu Covid-19 salgınında tüm dünya gördü. Sağlık bizler için ve Sayın Cumhurbaşkanımız için olmazsa olmazımız. İlçemiz içinde bu yönde çalışmalarımızı hızlı bir şekilde çözüme ulaştıracağız. 
    İlçemizde hedefimiz vatandaşlarımızın Kırşehir’e ve başka illere zorunlu olmadıkça gitmemelerini sağlamak. Bunun için yoğun bir mesai harcıyor.
    Pandemi sürecinde emeklerini hiç esirgemeyen sağlık çalışanlarımıza buradan bir kez daha teşekkür ederim. İlçemizde de yoğun bir gayret ve çaba sarf ettiler. 
    Bu konuda bizlere yardımcı olan Kırşehir Milletvekilimiz Mustafa Kendirli’ye, Mucurun evladı olan Ankara Milletvekili Hacı Turan’a, Kırşehir İl Sağlık Müdürümüz Ali Bulut’a, Mucur Hastanemizin Başhekimi Fulya Avşar Kayyaoğlu’na çok teşekkür ederim. 
     İlçemize, Mucur Devlet Hastanemiz tekrardan hayırlı uğurlu olsun” dedi.
    Bakanlıktan yapılan açıklama ise şu şekilde;
    “Kırşehir Devlet Hastanesi ile Ahi Evran Üniversitesi arasında birlikte kullanımına ilişkin 27.09.2016 tarihinde yenilenen protokol kapsamında Mucur Devlet Hastanesinin, Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mucur Ek Hizmet Binası olarak hizmet vermesi 06.01.2017 tarih ve 13 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile uygun görülmüştü.
    Kırşehir Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)’nin 27.05.2020 tarihli ve E.563 sayılı ve 16.06.2020 tarihli ve E.1391 yazıları ekinde yer alan anılan ek hizmet binasının hizmet sunumuna ilişkin düzenlenen raporda, Mucur Devlet Hastanesi ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi birleşmesi öncesi ve sonrası verilerin değerlendirildiği; Mucur Ek Binasında uzman tabip, tabip ve diş tabibi sayılarının arttırılması planlanırken sayıların düştüğü, hastanenin birleştirilmesi ile farklı dallarda hizmet verilmesi planlanırken mevcut dalların da hizmette devamlılığının sağlanamadığı, yıllık hasta muayene sayısı, acil muayene sayısı ve hasta yatış sayısının ve yatak doluluk oranlarının düştüğü, gerçekleşen birleşmenin amaçları karşılamadığı ve hizmet sunumunda yetersiz kalınması nedenleriyle söz konusu ek binanın 25 yatak kapasiteli müstakil hastane statüsünde hizmet vermesi talep edilmektedir.
    Diğer taraftan, 04.03.2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Ait Kurum ve Kuruluşlar İle Devlet Üniversitelerinin İlgili Birimlerinin Birlikte Kullanımı İle İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen Ön Değerlendirme Raporunda, Mucur Ek Hizmet Binasının kapsam dışında tutulduğu ayrıca, 11.06.2020 tarihli ve 828 sayılı makam onayı ile yürürlüğe giren Ahi Evran Üniversitesinin ilgili birimleri ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birlikte kullanımına ilişkin protokolde anılan ek hizmet binasına yer verilmediği anlaşılmaktadır.
Bu bağlamda; bahse konu ek hizmet binasının anılan eğitim ve araştırma hastanesinden ayrılarak, müstakil hastane statüsünde “T.C. Sağlık Bakanlığı Mucur Devlet Hastanesi” adı altında 25 (yirmi beş) yatak kapasitesi ve 2 (iki) diş üniti ile D rolünde hizmet vermesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin diş ünit tescillinin iptali ve A1 rolünde 340 (üç yüz kırk) yatak kapasitesiyle hizmete devam etmesi hususunu, Takdir ve tensiplerinize arz ederim” denildi.

SÜMEYYE KILIÇ

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR