Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 22:51

Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz; “Namertte Ortada, Yalancıda ortada”

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 16-05-2020 17:24   Güncelleme : 16-05-2020 18:03
Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz; “Namertte Ortada, Yalancıda ortada”

Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz; “Namertte Ortada, yalancıda ortada”

13 Mayıs 2020 Çarşamba günü “40 HABER” adli internet sitesinde Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz hakkında yapılan bir haber neticesinde Yılmaz basın açıklaması yaptı.

     Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir’de bir radyo programına katılarak yaptığı ve yapacağı projeler hakkında bilgi veren Atılgan Yılmaz aynı programda Mucur belediyesinin son 10 yılını değerlendirmiş ve seçime yakın kesilen faturalardan bahsetmişti.

     Seçimlere girerken 18.03.2019 tarihinde kesilen iki faturadan bahseden Yılmaz, “40 Haber diye bir haber sitesimi ne varmış. Seçime 13 gün kala fatura kesmiş belediyeye bizde bu faturayı iade ettik” demişti.

    Buna istinaden 40 Haber sitesinden Atılgan Yılmaz’a gazeteciliğin ahlak ve kuralların dışında kendi üslupsuz dilleri ile bir cevap verildi. Yapılan haberde bir belediye başkanına asker arkadaşıymış gibi seslenen ve üslubunu bozan site hakkında Atılgan Yılmaz bir basın açıklaması yaptı.

    Haberde akıl oyunu yapan  ve kelimeleri çarpıtım yazı yazan 40 Haber sitesi, Atılgan Yılmaz’a istinaden ‘Mucur Belediyesi’ne 50 Bin liralık tek bir fatura kesen şerefsizdir! Sende bu iftiranı ispatlamazsan namertsin!” demiştir.

    10 yıl belediye başkanlığı yapmış ve şu an mevcut belediye başkanı olan Atılgan Yılmaz, 50 bin TL’lik tek faturanın doğrudan teminat dışında olup olmadığını bilmeyecek bir kişi değildir. Burada bahsettiği 50 TL’lik faturadan kastının toplamı olduğunu kamu oyu anlamış ama maalesef 40 Haber sitesi anlayamamış veya kelime oyunu yapmak için anlamamış gibi davranıyor.

    Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz’a kanıtlaması için seslenen 40 Haber Sitesi için Atılgan Yılmaz’da evrakları basınla paylaştı. Evraklara Göre 2014 ve 2018 yıllardın da iki fatura kesip ödeme alan 40 Haber sitesi, seçime 13 gün kala 2 adet 18.03.2019 tarihli aynı gün fatura kestiği görülüyor. Seçime 13 gün kala kesilen faturalarda 10 bin adet Baskılı kalem ve 2 bin adet tanıtım kitapçığı karşılığında kesildiği görülmekte.

    Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz bu işlerin yapılıp yapılmadığını incelettiğinde hayali fatura olduğu ortaya çıkıyor ve faturaları muhatabına iade ediyor.

Çamur At İzi Kalsın

    Tüm bunların ardından üslupsuzca Mucur Belediye Başkanı atılgan Yılmaz’a geçmiş döneminden bu güne kadar yaptığı veya yapmadığı konular hakkında da yazı yazan 40 Haber sitesi ya habercilikten bir haber ya da faturaları ortaya çıkınca sadece nereden saldırırım diye yazdığı yazı tam bir fiyasko!

    Yazısında Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini yazan 40 Haber sitesinin bu konu hakkında hem mahkemelerce hem de Ak Parti Genel merkezinde hakaret yok demelerine rağmen net ifadelerle yazması ne kadar habercilik ilkeleri ile uyuşuyor kamu oyunun taktiri!

    Ak Partinin önünü kesmek için başka partiden aday olduğu yazan 40 Haber, Ak Parti Genel Merkezinden bu işleri daha iyi mi biliyor kamu oyunun takdiri!

    Atılgan Yılmaz’ın adı yolsuzluk ve hırsızlığa karıştığı yazan hatta ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın bu adamı aday yapmayın demesine rağmen’ Kırşehir Ak Parti teşkilatının aday gösterdiğini ifade eden site haddini oldukça açtığı ortada.  Burada Kırşehir İl Teşkilatının Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü dinlemediğini belirtiyor ki bunu da kamu oyunun taktirine bırakıyoruz.

    Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket eden 40 Haber sitesi yazdığı yazılarda net ve kesin olarak kaleme aldığı yazılardan Atılgan Yılmaz mahkemelerde aklanmıştır. Yazılan bu net ve kesin ifadelerin ardından Atılgan Yılmaz yasal süreç başlattıklarını kamu oyuna bildirdi.

    Atılgan Yılmaz yaptığı açıklamalarında şunlara değindi; “ Bir radyo programında bir site için yaptığım açıklamaya istinaden aynı site bir yazı kaleme almış ve şahsım hakkında ‘söylemlerimi kanıtlamazsam namertsin’ gibi bir cümle kurmuş.

    Şimdi evraklar burada basın yolu ile de bu evrakları paylaşıyorum. Bu şahıs Mucur Belediyesine dört adet fatura kesmiş. 2 adet faturası geçmiş yıllarda ödenmiş. Son iki faturası ise seçime 13 gün kala kesilmiş.

    Ben bu faturaları incelettim faturalarda yazılan kalemler Mucur Belediyesine dahi girmemiş. Buna istinaden de faturalarını iade ettik. İşte belgeleri ile ispat.

    Burada garip olan bu adamın ne iş yaptığı. Geçmiş faturaları incelettiğimde bu adam promosyon işleri mi yapıyor, kırtasiye mi işletiyor veya kendi tanımı ile medya kuruluşu mu var ben tam çıkaramadım. Buradan defterdarlığa da sesleniyorum 40 Haber yayıncılık ne iş yapıyor bir baksınlar.

    Şimdi yasalarda ne iş yapıyorsan ve o iş ile alakalı iş yerine sattığın ürünün girişi olması gerekiyor acaba bu iş yerinin bu faturalarda yazdığı kalemlerin girişi var mı baksınlar. Bizde bu işin takipçisi olacağız.

    Yazdığı yazı üslup olarak da bir gazeteciye yakışmayacak nitelikte ve hiçbirinin aslı dahi yok. Zaten yazdıkları doğru olsa mahkemeler gerekeni yapardı. Ama bu site kendince kurmuş oynamış.

    Ben evraklar üzerinden konuşuyorum ve evraklarda burada işte. Seçime 13 kala baskılı kalem ve tanıtım kitapçığını belediye ne yapacak? Zaten mevcut belediye başkanı da aday değil. Tamamen hayal ürünü olan bu faturayı da bizler iade ettik.

    İade edilen faturaların bedeli 29.500 TL ödeme yapılan Mevla ise 30.910 TL toplamı zaten 50 bini geçiyor. Burada ne zoruna gitti de bu yazıları yazdı tabi bilemiyorum. İade edilen faturalar 269147 ve 269148 seri nolu faturalar. Birde burada garip olan neden aynı gün iki fatura kesildi tek fatura kesilmedi. Tüm bunları kamu oyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Haber: Sait UYAR

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR