Mucur Gazetesi
HV
19 MART Salı 13:07

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli: "Dünya Kadınlar Gününü kutlarım"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2020 14:26   Güncelleme : 07-03-2020 15:24
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:

   AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

    AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli mesajında şu ifadelere yer verdi: "Başta aile olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

    Kırşehir Milletvekili Kendirli mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kadın eştir, sorumluluklarımızı paylaşır, yükümüze omuz verir. Kadın kardeştir, evlattır sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır. Peygamber Efendimizin (SAV) Veda Hutbesinde; “Ey insanlar! kadınların haklarını bilmelisiniz ve gözetmenizi isterim, bu nedenle Yüce Allah'tan korkmanızı dilerim. Siz kadınları Allah'ın emaneti aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emri ile helal bildiniz. Sizin kadınlar üzerinde onların da sizin üzerinde hakkı vardır” diyerek kadına verilen değerin önemini vurgulamış yine Peygamber efendimizin (SAV) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözüyle; yüce dinimizin özellikle anne olan kadına ne kadar önem ve saygınlık verdiğini göstermiştir.

    Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir.

    Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." HABER MERKEZİ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR