Mucur Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 17:01

Vali Akın, engellilerle bir araya geldi

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programlara katılarak engellilerle bir araya geldi.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-12-2018 09:20   Güncelleme : 04-12-2018 09:28
Vali Akın, engellilerle bir araya geldi

 

    Valilikten yapılan açıklamaya göre, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneğince düzenlenen programa katılan Vali Akın, ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki engellilerin eğlencesine konuk oldu.

    Engelliler tarafından hazırlanarak sunulan gösterileri izleyen Akın, onların seslendirmiş olduğu türkülere de eşlik etti.

    Akın, yaptığı konuşmada, engellilik durumunun aslında, bütün boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için de katkı ve ortak çabanın ihtiyaç duyulduğu toplumsal bir husus olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Medeni bir toplum olmamızın en önemli ölçütlerinden birisi de engelli vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesinde yatmaktadır. Engellilerimizin var olan potansiyellerini dikkate alarak onları doğru yerlerde değerlendirmek, onların toplumla olan bağlarını koparmadan üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, mutlu ve sorunsuz bir yaşam sürmeleri için destek olmaktır. Son yıllarda ülkemizin her alanda ilerlemesi ve toplumsal anlayışın artmasına paralel olarak spordan sanata, ekonomiden kültüre, eğitimden siyasete kadar hemen hemen her alanda engellilerimizin önemli başarılara imza attığını görmek gurur vericidir."

    Programlara, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan da katıldı.(AA)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR