Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 10:22

Ali Şahin'den Seçim Öncesi Son Prova

Mucur Belediye Balkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Şahin, Bilge Lider Devlet Bahçeliyi Ziyarette Bulundu

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-12-2018 09:07   Güncelleme : 04-12-2018 09:07
Ali Şahin'den Seçim Öncesi Son Prova

    Polonya’nın Zakopane Şehrinde 50.Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışmasında Mucur Belediyesi Anadolu Folklor Vakfı Halk Oyunları Topluluğu Dünya Birincisi olarak Kırşehir’e bu ödülü getirmeyi başarmıştı. Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin Dünya birincisi takımı ile MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’yi ve parti yöneticilerini ziyaret ederek yarışma ve kazanılan başarı hakkında bilgi verdi. 

    Adaylık öncesi son prova olarak belirtilen bu ziyaret samimi bir ortamda gerçekleştirildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli ile fotoğraf çekildi ve sohbet edildi.

    Konuyla ilgili konuşan Şahin; “Dünya birincisi Mucur belediyesi folklor ekibini temsilen şahsım genel başbakanımız Sayın Devlet Bahçeli beyi ziyaret ettim. Genel başkanımıza yarışmalar ilgili bilgi sunumu yaptım. Türkmen beyimiz yaptığı konuşmada başarılarımın devamını dilemiştir. Partim ve Mucur halkı adına genel başkanımıza teşekkürlerimi iletir saygılar sunarım. ” ifadelerini kullandı.

   Şahin; “37 yıl önce Ankara’da kurulan Anadolu Folklor Vakfı bugüne değin 4 kıta ve 39 ülkede 146 kez Türkiye’yi temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bu faaliyetlerin içerisinde uluslararası yarışmalarda 9 dünya birinciliği elde etmiştir.

    04.03.2014 Tarihinde imzalanan protokol ile bu tarihten itibaren Mucur Belediyesi Anadolu Folklor Vakfı Halk Oyunları Topluluğu olarak Belediyemiz adına gösteriler yapmakta ve temsiller düzenlemektedir.

    Bu kez de Belediyemiz Halk Oyunları Topluluğu 16-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde her kıtadan ülkelerin katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 50. si düzenlenen uluslararası yarışmada 10 gün süren büyük mücadele ve performansları sonucunda uluslararası jürinin puanları ile dünya birinciliğini elde ederek Altın Balta ödülünü kazanmıştır.

    Mucur Belediyesi Anadolu Folklor Vakfı Halk Oyunları Topluluğu bu yarışmada Bursa Kılıç-Kalkan, Denizli Zeybek, Tokat Halayları, Burdur Teke Oyunları, Edirne Karşılamaları ve Kırşehir Yöresi halk danslarımızı bir konsept dahilinde sunmuşlardır.

    Yine aynı yarışmanın müzik dalında ise sipsi halk çalgımız ile (Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ali Bedel’in sunumu ve icrasıyla) yine dünya birinciliğini elde etmiştir.

Bu birinciliklerin üzerine organizasyon komitesi Türk Milli Günü ilan etmiştir. Bu milli günde Türk mutfağından Kayseri mantısı, yaprak sarması, etli bulgur pilavı ve baklava binlerce izleyiciye ve yetkililere sunulmuştur.

    Bu yarışmada 16 kadın ve 16 erkek olmak üzere toplam 32 dansçı, 7 müzisyen ve iki yönetici görev almıştır.

    Türk halk dansları ülkemizin yurt dışındaki kültürel tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir. Halk danslarımızla Türk gençliği, milli kültürümüzü tanıtmada, yaşatmada önemli görev üstlenmekte ve gayret göstermektedir" dedi.

Konuyla alakalıda Bengü Türk Kanalına röportaj verildi.

Haber: Sümeyye KILIÇ

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR