Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 12:55

Ali Rıza Güney gazetemizde köşe yazarlıgına başladı

YAŞAM
Giriş Tarihi : 26-12-2014 14:25   Güncelleme : 26-12-2014 14:25
Ali Rıza Güney gazetemizde köşe yazarlıgına başladı

Emel Taşçıoğlu'nun babası Ali Rıza Güney gazetemizde köşe yazarlığına başladı. Yıllardır şiirler yazan, şarkı besteleyen ve Güney gazetemizde yazıları ile siz okurlarmıla birlikte olacak. 

ALİ RIZA GÜNEY- ÖZGEÇMİŞİ


         1934 Yılında Mucur'da doğdu.Baba tarafına Zaptiyenin Ömer, Anne tarafına da; Güvelin Ümüş 'tür. İlkokulu Mucur'da bitirdi.Bir sene sonra orta okul yaptırıldı .Bir yıl okuduktan sonra babası okula göndermeyip, kasap dükkanında ve açtığı lokantada çalıştırdı.

            On beş yaşındayken saz çalmaya ve şiirler yazmaya başladı.İlk şiiri olan "Bekar gezelim" şiirini besteleyip sazıyla çaldı.

             Askerlikten sonra kasaplığı bırakıp Ankara'da EGO 'ya memur olarak girdi. 1958 de şimdiki eşi olan Maviye ile evlendi. 2 si erkek, biri kız olmak üzere üç çocuğu oldu. Ekrem ve Ertuğrul'u müzisyen olarak yetiştirdi. Kızı Emel'i (Emel TAŞÇIOĞLU) 'nu 5 yaşından itibaren sahnelerin değişmez sanatçısı yaptı. 9 yaşındaki Ertuğrul, 11 yaşındaki Ekrem ve 5 yaşındaki Emel'le GÜNEY KARDEŞLER GURUBU olarak düğün ve konserlerde programlar yaptı. Üçü de yüksek okul mezunu olan çocuklar, müzik hayatlarına da devam etmektedirler.

            Kızı Emel TAŞÇIOĞLU, dünya çapında ödüller aldı. 1979  da  emekli olup, çok sevdiği memleketi Mucur' yerleşti.Bağ ve bahçe işleriyle uğraşırken, bir taraftan da el sanatlarından çok güzel eserler ortaya çıkardı. Mucur Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 10 yıla yakın saz kursu öğretmenliği yaptı. Sayısız sanatçılar yetiştirdi.

 

            Mucur'la ilgili geniş araştırmalar sonunda şiirlerinin de yer aldığı bir kitabı 1997 de bastırdı. Mucur'un tarihini,gelenek ve göreneklerini ve halk şairlerini tanıtan kitabı herkes tarafından beğenilmiştir. Yerel gazetelerde ve sitelerde şiirleri zaman zaman yayınlanmaktadır. 50 nin üzerinde şiirleri bulunan şairimizin TRT de söylenen güftesi ve bestesi kendisine ait türkülerinin yanında 8 kadar da şiirini kendisi türkü olarak bestelemiştir. 81 yaşında olan ve sağlığı hayli bozulan Ali Rıza GÜNEY, eşi ile birlikte 9 ay Mucur'da, 3 ay da Ankara'da  günlerini geçirmektedirler.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR