Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 14:38

Avlanma Limitleri Belli Oldu

Kırşehir Valiliği, yaptığı yazılı basın açıklaması ile avcıların bir günlük avlanma limitlerine ilişkin bilgiler aktardı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 07-09-2018 13:34   Güncelleme : 07-09-2018 13:34
Avlanma Limitleri Belli Oldu

Kırşehir Valiliği, yaptığı yazılı basın açıklaması ile avcıların bir günlük avlanma limitlerine ilişkin bilgiler aktardı.
     Kırşehir Valiliği'nden yapılan duyuruda, 2018-2019 Av Döneminde avlanma; Ege, Marmara Batı Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başladığı 
Belirtilerek alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabileceği kaydedildi.
  Buna göre birinci ve üçüncü grup kuşlar ile yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de avlanabilecek. Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri şu şekilde olacak: Kuşlar için; Bıldırcın:10, üveyik:5, karatavuk: 3, çulluk 5, sakarmeke:4, tahtalı 4, sakarca: 3, suçulluğu (bekasin):1, kınalı ve kum keklik toplamda 2, çil keklik 2, (çil keklik avı bu av sezonunda sadece Ağrı, Aksaray, Ankara, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas, Tokat, Muş, Bayburt, Kırşehir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Çankırı, Tunceli, Van ve Yozgat illerinde avlanacaktır),Yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda:6. Memeliler için: Yabani tavşan: 1, adatavşanı 2, yaban domuzu: 5, çakal 1, kaya sansarı 2, tilki 2.
Yapılan açıklamada şu hususlara değinildi: " Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz.
     Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.
    Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 2018-2019 av döneminde uygulamaya konulan 0850- 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra,genel ve devlet avlaklarda avla-nabilecektir. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.
    Avcılar; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete'de yayımlanan 17 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur."

haber haber

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR