Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 09:51

Hemşerimiz Habip Kılınç AK Parti’den Aday Adayı Aldu

FETÖ ile yıllardır mücadele yürüten, FETÖ mağduru Eski Hâkim Habip Kılınç, mücadelesine TBMM’de devam etmek için AK PARTİ Ankara 2. Bölgeden Aday Adayı oldu

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-05-2018 08:53   Güncelleme : 04-05-2018 08:53
Hemşerimiz Habip Kılınç AK Parti’den Aday Adayı Aldu

       1997 yılında Konya’nın Karapınar ilçesinde 48 kişinin yaşamını yitirdiği elim trafik kazasında, vermiş olduğu cesaretli karar sonrası halkın gönlüne taht kuran, fakat FETÖ’nün Yargı Sistemini kontrol etmek için kullandığı anlaşılan isimlerin ağır baskılarına maruz kalan eski hâkim Hukukçu Habip Kılınç, AK Parti’den Ankara 2. Bölgede Milletvekilliği için aday adayı oldu.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLUYORUM

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Hukukçu Habip Kılıç, FETÖ ile mücadelenin aslında hukuku ihdas etme mücadelesi olduğunu belirterek, “Millet için, Adalet için anlayışı ile siyasete yeni bir ruh ve sistem getiren Cumhurbaşkanımızın yanında siyasete atılmak ve aktif görev almak en büyük ülküm olacaktır. Çizdiği yolda hep dik duran ve eğilmeyen bir lidere sahip olmak benim için en büyük şans. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile yepyeni bir yönetim anlayışı ile ülkemizi yeni bir dönem beklemektedir. Bu dönem ve sistem daha hızlı ve etkin çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Bu mücadele etmeye değer bir konudur, bunun için AK Parti’den aday oluyorum” dedi.

ADALETTEN YANAYIM

    “Anayasa değişikliği ile Yürütme ve Yasama faaliyetleri birbirinden büyük oranda ayrılmış ve kuvvetler ayrılığına daha uygun hale getirilmiştir” şeklinde açıklamasını sürdüren, Hukukçu Kılınç, şunları ifade etti; “Bu durum karar ve yasama mekanizmalarında görev alanlarda daha büyük sorumluk ve daha çok çalışmayı zorunlu kılacaktır. Bunun için hem kutsal ve hem meşakkatli bu yolda AK Parti de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları ile beraber olmak şerefine ulaşmak ve çok çalışmak için aday adaylığı başvurusunda bulunmaktayım. Bu yolda Adalet ilkesinden, saygı ve sevgiden ayrılmadan, Sayın Cumhurbaşkanımın verdiği mücadelede onunla yol alma ve bu yolda kibir ve gurura kaçmadan vazife yapmayı, tabi ki bu arzumun hayırlı ise Allah’ımın nasip etmesini niyaz ediyorum. Çalışmaya ve Yola Devam.”

FETÖ YÜZÜNDEN HÂKİMLİĞİ BIRAKTIM

    Açıklamasında, hâkimliği neden bıraktığına da değinen Habip Kılınç, FETÖ yapılanmasının kendilerine engel olanlara yönelik kumpas kurduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: "Bu işlerin arkasında İbrahim Okur ve Gültekin Avcı var. Hepsi tam tezgâhçı… İstediklerini bana yaptıramıyorlar. Beni orada kangren olarak görüyorlardı. Karapınar'daki kaza davasıyla ilgili verdiğim kararı soruşturmaya başladılar. Evraklar gelip gitmeye başladı. Çeşitli şikâyetler, mektuplar, soruşturmalar... Artık dayanacak halim kalmamıştı. Küçük, büyük yıldırmak için türlü baskılarla karşılaştım. Hâkimlikten nefret edecek dereceye gelmiştim, bunalttılar. FETÖ ve İbrahim Okur'un organizesinde oldu bu işler. İki de bir ifade ver, müfettişe savunma ver... İnsanın onur ve haysiyetini zedeleyecek iftiralara maruz kaldım. Daha fazla dayanamadım ve yargılandığım davadan beraat ettikten sonra meslekten istifa ettim. Sonrasında serbest avukatlığa başladım."

HABİP KILINÇ KİMDİR

    1967 Mucur-Kırşehir doğumlu olan Habip Kılınç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Toplamda 12 yıl süre ile sırası ile Karabük, Tunceli, Başçiftlik-Tokat, Karapınar-Konya Hâkimliklerinde bulundu. Konya Karapınar’da hâkimlik yaparken, Karapınar’daki elim kazada, bilirkişilerin raporları doğrultusunda otobüs firmasının aleyhinde karar verince, o dönemde, basın medya kuruluşları tarafından yoğun baskıya maruz kaldı ve dönemin HSYK’sınca sürgüne gönderildi. Bu durum karşısında kutsal gördüğü Hâkimlik Mesleğinden ayrılan Habip Kılınç, 2013 yılından bu yana Konya ilinde Serbest Avukatlık yapmaktadır.

HABER MERKEZİ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR