Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 14:10

Devlet'ten "Bir Bizden, Bir Sizden!” Kampanyası

Kırşehir Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Özgür Albayrak, "Bir Sizden Bir Bizden Teşvik Paketi" hakkında bilgiler verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-04-2018 09:16   Güncelleme : 30-04-2018 09:16
Devlet'ten

Kırşehir Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası Başkanı Özgür Albayrak:
         Kırşehir Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Özgür Albayrak, "Bir Sizden Bir Bizden Teşvik Paketi" hakkında bilgiler verdi.
         Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada, teşvik paketi hakkında şu bilgileri verdi: “Kırşehir'de uygulanmaya başlayacak olan yeni teşvikler konusunda bilgilendirmenin yapılması gerektiğine inanıyorum. Bilindiği üzere hükümetimiz sürekli istihdamın, üretimin teşviki açısından sosyal güvenlik anlamında ve vergisel yönlerde teşvikler yapmaktadır. En son yürürlüğe giren teşvik kanunuyla bir sizden bir bizden. 18-29 yaş arası erkek ve kadın çalışanlar, 29 yaşından büyük çalışanlar ve ilave istihdam teşvikleri için bazı yeni uygulamalar ilave edildi. Bir sizden bir bizden teşvik kapsamı imalat sektörü kapsamına yönelik olup bir ay işveren tarafından bütün SSK vergileri ve primleri ödeniyor. Diğer aylarda devlet tarafından karşılanarak 12 ayda 6 ay devlet 6 ay işveren tarafından karşılanacak bir teşvik paketidir. 18-29 yaş erkek ve 18 yaşından büyük kadın istihdamında 611 sayılı kanuna göre yüzde yüz işveren destekleri var. Bu desteklerin hesaplanmasında ilave ortalama işçiler önemlidir. Ortalama sayılar alınırken daha önceki teşvik uygulamalarında işverenin son altı aylık uygulaması gündemdeydi. Şu anda yeni uygulamamız 2017 yılının tamamından ortalama alınarak yapılmaktadır. Yeni işe başlayan hiç ortalaması olmayanlarla da ilgili şöyle bir uygulama başlatıldı. İşverenin hiç işçisi yok ya da daha önceden dosyası var. Herhangi bir şekilde işçi çalıştırmamışsa ilk işveren işçiyi aldıktan üç ay sonra teşvikten faydalanmaya başlıyor. Dolayısıyla SSK, İŞ-KUR bu konuda yeterli araştırmaları geliştirmeleri yapmaya çalışırken mali müşavir arkadaşlarımız da yeterli donanıma sahipler. Aldığımız duyumlara göre teşvik aracıları diye yeni bir iş alanı oluşmuş herhalde. En çok şikâyet aldığımız konulardan bir tanesi de bu. İşverenler ziyaret edilerek sizin teşviklerden faydalanmanızı sağlayacağız ya da yersiz teşvik aldıysanız bunları tespit edeceğiz diyerek çalışmalar yapan kişi ya da kuruluşların olduğunu duyduk. Bu tip gelen kimseye işverenlerimizin şifrelerini vermemesi, ayrıca şifrelerini isteseler bile mali müşavirlerine muhakkak ulaşmalarını istiyoruz. 

Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR