Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 00:28

Alparslan Demirbaş; “Memleketime hizmet etmeye adayım”

Alparslan Demirbaş: “Ben Kırşehirliyim. Türkmenim. Siyaset benim için memleketime hizmet aracı olacaktır. Siyaset bir amaç değil, memlekete hizmet için bir araçtır.”

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 30-04-2018 08:52   Güncelleme : 30-04-2018 08:52
Alparslan Demirbaş; “Memleketime hizmet etmeye adayım”

    Kırşehir’de uzun yıllar medya sektöründe hizmet üreten Alparslan Demirbaş, 27. Dönem AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

    Memleket sevdası ile yıllardır Kırşehir’de çalışmalar yürüten Alparslan Demirbaş, AK Parti İl Başkanlığı’na giderek aday adayı olduğunu açıkladı ve resmî müracaatını yaptı.

    Demirbaş, AK Parti’den aday adayı olmasının temelinde yatan sebepleri sıra dışı bir gerekçeyle anlatırken, siyasi söylemlerden tamamen uzak, içerisinde klasik vaatleri içermeyen ve en önemlisi içtenlikle yaşadığı duyguları anlatır nitelikte paylaştı. Milletvekili Aday Adayı Alparslan Demirbaş, düşüncelerini şu söylemler ile ifade etti:

Demirbaş: Erdoğan’ın heyecanını Kırşehir’de iliklerimize kadar hissediyoruz”

    “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kızılelma, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, milletimize duyduğu samimi duygularına inandım. Nizam-ı âlem ülküsü ve ilahi kelimetullah davasına inanmış ve hizmet etmiş, etmeye devam eden birisi olarak Sevgili Cumhurbaşkamız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüreğindeki o heyecanı Anadolu’nun Alperen Şehri Kırşehir’den bizlerde iliklerimize kadar hissediyoruz. Aslında biz bu hissiyatı birileri gibi sonradan değil, talip olduğumuz misyona [ ]16 yaşındayken karar verdik. O gün yani 1990 yıllarında tercih ettiğimiz okul, tercih ettiğimiz ülkü ve tercih ettiğimiz Asım’ın neslinin adı AK Parti olsaydı o günde tercihimiz aynı olurdu. Biz inandığımız bu davaya ve temsilciliğine 90’lı yıllarda gönüllü bir nefer olarak talip olmuştuk. O yıllarda bizlerle aynı kederi paylaşan aynı çileyi çeken ve bizlerin hakkını korumak isteyen biri vardı. Sırf bizlerin haklarını korumak için cezaevine bile atılmıştı. İşte biz o zaman yanında duracağımız, arkadasında saf tutacağımız ve bizimle bu ülkenin geleceği için dertlenen, yürekli insanın Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğuna karar verdik. Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğumuz sevgi, Neşet Ertaş’ın türkülerinde sanki vücut bulmuştu. Bu sevgi yol olmuştu gizlice. Şimdi soruyorlar ‘Neden AK Parti’den aday oldunuz’ diye. İşte sebebi bu.”

Demirbaş: “Davaya bağlılığımız AK Parti ile resmiyet kazandı”

    “Ben siyasetçi değilim. Siyaset yapmak amacıyla da aday adayı değilim” diyen Aday Adayı Demirbaş, “Ben Kırşehirliyim. Türkmenim. Siyaset benim için memleketime hizmet aracı olacaktır. Siyaset bir amaç değil, memlekete hizmet için bir araçtır. Hiç bir menfaatimiz yok. Olmadı da. Zaten hakimi olmadığımız davanın savunuculuğunu da yapmadık, yapamayız. Yani bizim davaya bağlılığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inancımız daha AK Parti ortada yokken vardı. 24 Haziran’da yapılacak seçimin bize göre Türk Dünyası’na ve dünyanın Kızılelma yolundaki, Rabia yolundaki en önemlisi de vatan savunma mücadelesidir. Aday olayım olmayayım aynı yola çıktığımız gerek AK Parti gerekse MHP’nin tüm aday adalarının yanındayım. Aday olacak isimlerinde sonuna kadar arkasındayım” ifadesini kullandı.

“Biz, çekmediğimiz derdin türküsünü yazmayız”

Ahiler diyarı Kırşehir’den aday adayı olmanın gururunu yaşayan Demirbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Evliyalar Yurdu, Tükmen Ocağı, Kırşehir’de doğan, büyüyen bir genci olarak bu mücadeleye adımızı bir nefer olarak yazdırmak bizim için şereflerin en büyüğüdür. Sloganımızda da büyük usta Neşet Ertaş’ın ‘Biz çekmediğimiz derdin türküsünü yazmayız’ sözünü bunun için kullandık. Biz, bu vatan için mücadeleye Akçakent’te Iraz Bacı’nın, Çiçekdağı’nda Mehmet Çavuş’un, Boztepe’de Halo Dayı’nın, Kaman’da Dadaloğlu’nun, Mucur’da Geyikli Baba’nın, Akpınar’da eli nasırlı yüreği gönülden yaralı Şerife Bacı’nın memleket sevdasına tercüman olmak için çıktık. Onun için bu güzel Ahi Evran, Aşıkpaşa, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Osmanlı’nın manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin mayası ile mayalanan bir evladı olarak sefer bizim, zafer Allah’ındır.”

DEMİRBAŞ, ESNAF ZIYARETLERINDE DE BULUNDU

Demirbaş, resmi müracaatı sonrasında esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken; pazar yerinde ESNAFA hayırlı işler temennisinde bulundu.

DEMİRBAŞ, KIMDIR?

    Kırşehir'de 1 yerel gazetesi ile birlikte 3 radyosu olan Demirbaş, 2 internet portalının yöneticiliği, organizasyon, bilişim teknolojileri, sinema ve belgesel yapımı ile inşaat sektöründe projeler yürütüyor.

    Kırşehir Tarihi’nde ilk defa eski ismi Evranspor şimdiki ismi ise Kırşehirspor olan takımı sayesinde Kırşehir’den Milli Takıma birçok sporcu kazandıran Demirbaş, yine Kırşehir Tarihi’nde ilk defa yüzlerce genci kendilerini geliştirmeleri için Almanya ve Kıbrıs’ta yapılan uluslararası futbol turnuvasına gönderdi.

    10 yıla yakın İhlas Haber Ajansı’nda görev yapan, siyasetin dışında da Kırşehir’e hizmet eden Demirbaş, şimdi de siyasetle birlikte Kırşehir’e hizmet etmeye talip oldu.

Haber: Sümeyye Kılıç

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR