Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 16:46

İŞKUR İl Müdürü Kaya, 180 Kişilik Açık İş İmkânımız Var

İŞKUR Özel Sektör İşverenlerin Eleman İhtiyaçlarını Sahaya İnerek Tespit Etti!

YEREL
Giriş Tarihi : 12-10-2017 12:00   Güncelleme : 12-10-2017 12:00
İŞKUR İl Müdürü Kaya, 180 Kişilik Açık İş İmkânımız Var

    Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 3 Nisan – 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kırşehir’de 178 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.

    İŞKUR Müdürlüğü piyasanın önde gelen faaliyetleri; Lastik Sanayi, İmalat ve İnşaat sektörlerinden oluştuğunu bildirdi.

    İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya Kırşehir genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %10,8’inde 180 kişilik açık iş olduğunu açıkladı. Kaya yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: “Kırşehir’de açık iş oranı %2,4 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %4 ile İmalat sektörü olmuştur. Açık işi en çok olan diğer işyerleri ise sırasıyla, %1,6 oranı ile Toptan ve Perakende Ticaret, Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı sektörü ve %0,6 ile İnşaat sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Lastik Üretim Operatörü(Motorlu taşıtlar), Makineci(Dikiş), Lastik Teknisyeni, Makine Bakım Onarım Teknisyeni, Şoför-Yük Taşıma, Yumurta Paketleme İşçisi, Ön Muhasebeci, Mağaza Müdürü, Akaryakıt satış Elemanı ve Elektrik Elektronik Mühendisi’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Hesap Yapabilme(Analitik Beceri), Yabancı Dil, Bilgisayar Kullanımıdır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.

    Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %24,5’inde 237 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler imalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret, Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı ve Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri, Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler ile İnsan sağlığı ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri meslekleridir.

    Kırşehir genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 226 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 3,1 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret, Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı, Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri ve Eğitim mesleklerinde istihdam artışı beklenirken İnşaat Teknolojisi Teknikeri mesleğinde istihdam azalışı beklenmektedir”.

Kaynak:Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR