Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 09:45

Kırşehir’de, 39 Tutuklu 3 tutuksuz polisin yargılanmasına başlanıldı

Kırşehir Emniyetinde görevli 39’u tutuklu 3’ü tutuksuz yargılanan polisin duruşmasına başlanıldı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 06-12-2016 11:08   Güncelleme : 06-12-2016 11:20
Kırşehir’de, 39 Tutuklu 3 tutuksuz polisin yargılanmasına başlanıldı

   Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 39 tutuklu 3’ü tutuksuz yargılanan polis sanıklar ile birlikte müdafi avukatları ve aileleri katıldı.

     Polisler hakkında iddianame okunurken tutuklu sanıkların savunmaları alınmaya başlanıldı. 2 Emniyet görevlisi polis ise duruşmaya telekonferans yöntemi ile savunma yaptı.

     FETÖ / PDY mesajlaşma sistemi Bylock’u kullandıkları ileri sürülen polislerden R.K. böyle bir sistemi kullanmadığını ileri sürdü ve meslek yaşamı boyunca 750 taltif aldığını belirtti. R.K., “Emniyet teşkilatına komiser olarak başladım. Birçok ilde üst düzeyde görev aldım. Bu süreç içerisinde de 750 taltif aldım. Bylock sistemi hakkında bilgim yok, varsa da resmi raporlar ortaya çıksın.” dedi.

Mahkeme başkanı ise Bylock sistemi hakkında MİT’ten rapor istediklerini belirtti.

Duruşmalar tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

    Sanık polis S.İ. de görev yaptığı sürede 70 taltif aldığını belirterek, örgütle bir ilgisinin bulunmadığını, gizli yazışma programını da kullanmadığını iddia etti. Mahkeme başkanının, “sanıklardan birinin eşine para vermişsin, ‘gerisi de gelecek demişsin, serbest bırakılmana rağmen bu nedenle yeniden tutuklanmışsın” demesi üzerine S.İ, kendisini çekemeyen bir meslektaşının iftira attığını öne sürdü.

    Duruşmanın sabahki bölümünde savunmaları alınan 4 sanığın da “Bylock” kullanmadıklarını, başka illerdeki mahkemelerde yenilenen Bylock listeleri nedeniyle tahliyelerin olduğunu ve bu konuda hak ihlaline uğradıklarını ileri sürmeleri üzerine mahkeme başkanı, Bylock listeleriyle ilgili MİT ve ilgili kurumlara yazı yazıldığını, cevap beklendiğini söyledi.

    “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak”la suçlanan polislerin yargılandığı davanın duruşmasına ara verildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR