Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 07:18

Başkan Ali Şahin İle 2016’nın ilk Özel Roportajı

2016’nın İlk röportajında Başkan Ali Şahin Mucur'da TOKİ gerçeklerini ve İlçemize Yapılacak Yatırımları gazetemize anlattı

YAŞAM
Giriş Tarihi : 04-01-2016 10:10   Güncelleme : 04-01-2016 10:45
Başkan Ali Şahin İle 2016’nın ilk Özel Roportajı

Gazetemizin sahibi Sait Uyar, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ile röportaj yaptı. İlçemize gelecek olan yatırımları değerlendiren Şahin, özellikle TOKİ'nin ilçemize gelecek mi gelmeyecek mi sorusuna net yanıtlar verdi. Sadece TOKİ için değil ilçemize yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler veren Şahin, 2016 yılının ilçemiz için kalkınma yılı olacağını bildirdi.
   İşte o özel röportaj;
SAİT UYAR; Başkanım öncelikle bu röportajı verdiğiniz için teşekkür ederim. Kamuoyunun ve Mucur halkının merak ettiği bir çok konu var. Bu konuların bir çoğu sanki sizin dışınızda gelişiyormuş gibi bir hava estiriliyor. Bunun nedeni sizce nedir?
ALİ ŞAHİN; Biz göreve geldiğimizden bu yana hep Mucur'umuza güzel şeyler yapmaya çalıştık. 36 adet projemiz vardı. Tek tek bunları Mucur halkının hizmetine sunmaya çalıştım. Bu projeler inşallah ikinci dönemimin sonuna kadar hizmete geçecek.7 yıllık belediye başkanlığı dönemimde yaptığım hizmetlerde hiç kimseden destek almadık. Aksine bazı Mucur düşmanı kişilerden bir takım engellemelerle karşılaştım. Hiç kimse yapılan hizmetlere sahip çıkmaya kalkmasın. Bunun adı en basit ifadeyle siyasi ahlâksızlıktır. Ben göreve geldikten sonra israfı önledim. Delikleri kapattım. Borçları ödedim ve hizmet ediyorum. Yani belediye olarak yapılan hizmetlere kimse sahip çıkmasın. Tamamen hizmetleri kendi gayretlerimle yaptım, yapmaya da  devam edeceğim. Kısacası bizde bir ata söz vardır "İt ürür kervan yürür"
SAİT UYAR; Başkanım TOKİ Mucur'a gelme durumu nedir?
ALİ ŞAHİN; 2009 yılında belediye başkanlığı görevine başladıktan kısa bir süre sonra belediyemize TOKİ tarafından resmi bir yazı geldi.Yazının içeriği kısaca Mucur ilçesi olarak 2008 yılında belediye olarak TOKİ ye müracaat olmadığı bildirilmiş buna karşılıkta haklı olarak da TOKİ ilçemizi planlamanın dışına çıkartmıştı. Ayrıca dönemin belediye başkanı tarafından "TOKİ İÇİN VERİLEN YERİN ŞAHIS ARSALARI OLDUĞU" ve ciddiye alınmadığı görülmüştür. TOKİ son dönemde aldığı kararla nüfusu 50.000'nin altında olan yerlere yatırım yapmama kararı almıştır. Ancak son günlerde Hacı Turan tarafından yapılan olumlu görüşmeler sonucunda belediyemiz tarafından yer gösterilirse TOKİ çalışmaları başlanacağı tarafıma bildirildi. Bende memnuniyetimi bildirerek gerekli çalışmalara başladım. Yaptığım fizibilite çalışmaları sonucu yol kenarında ve ilçemizin gelişmesine yardımcı olacak 35 dönüm arsayı "ÜCRETSİZ"  TOKİ'ye devretme kararı aldım. Resmi yazışmaları bitirerek halkımızın hizmetine sunduk. Bundan sonraki aşama vatandaşlarımızın müracaatına bağlı olarak gelişecektir. Ben burada açık yüreklilikle söylüyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mucurumuza kim hizmet getirirse yanında yer alırım.
SAİT UYAR; Başkanım TOKİ'ye Belediye olarak arsa verdiğiniz konuşuluyor bu doğrumudur?
ALİ ŞAHİN; Evet Mucur belediyesi olarak ihtiyacı karşılayacak büyüklükte 35 dönüm arsayı bedelsiz olarak verdim.
SAİT UYAR; Başkanım TOKİ şu ifadeyi kullandı mı? "Nerde olursa olsun ilçe veya il fark etmez biz sadece Belediyelerle muhatap oluruz" 
ALİ ŞAHİN; Bilindiği gibi TOKİ yatırım yaparken alt yapı çalışmalarını da hesap eder. Mucur belediyesi olarak biz daha önce söyledik şimdi de gazeteniz aracılığı ile söylüyorum.TOKİ'nin yapacağı her türlü yatırıma sonsuz destek veririm.
   Tabiî ki TOKİ yatırım yapacağı yerlerde belediyelerle görüşür. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunurlar.
SAİT UYAR; Başkanım TOKİ için ön başvurular başlandığı bildirildi. Kaymakamlıktan sizce başvuru ne kadar olur?
ALİ ŞAHİN; Evet başvurular başladı.Umarım müracaat yeterli olur. Hatta fazla olur. Eğer fazla olursa ben yine söz veriyorum belediye olarak yine ücretsiz arsa vermeyi şimdiden taahhüt ediyorum.
SAİT UYAR; Başkanım sanayi yollarının son durumu nedir? Vatandaş orasını merak ediyor.
ALİ ŞAHİN; Evet seçimden önce çok konuşuldu .Çok dedikodusu yapıldı.Ama ben sanayi esnafımızla bir toplantı yaptım. Ben sanayimizi 8 aylık süre zamanında tamamen kilit parke yapacağımı bildirdim. Bu arada sayın Valimiz ve il genel meclisi üyelerimizin de desteğini unutmamak gerekiyor. Mucur Belediye Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Gerekli hazırlıklar yapıldı. İnşallah çok kısa zaman sonra ihaleye çıkartılarak yapımına başlanacak.
SAİT UYAR; Başkanım şu an  yapılmakta olan yol çalışmalarının özel idare tarafından yapıldığı konuşulmakta. Bu yolları siz belediye olarak mı yaptırıyorsunuz yoksa özel idare mi yaptırıyor?
ALİ ŞAHİN; Belediye mücavir alanları içerisine özel idare yatırım yapmaz. İlçemize yapılan kilit parkelerin tamamını belediye olarak yapmaktayız. Hiç kimsede destek almadık.Benim en büyük desteğim Cenab-ı ALLAH  ve değerli Mucur halkıdır. Son zamanlarda çok kullanılan bir söz var "ONLAR KONUŞUR BEN YAPARIM".
SAİT UYAR; Başkanım yollar tamamen bittimi?  daha yapılacak yerler varmı?
ALİ ŞAHİN; İlçemizin sokak ve caddelerinin büyük bir kısmını kilit parke ile kapladık. Hedefimiz en kısa süre zarfında ilçemizde kilit parkesiz yer bırakmamak.
SAİT UYAR; Başkanım 2016'da ilçemizde neler yapılacak?
ALİ ŞAHİN; Öncelikle 2016 yılının ülkemize ve Mucurlu hemşerilerimize hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim.Evet Mucur 'umuza ne kadar hizmet etsek azdır. Bu bilinci taşıdığım için sürpriz hizmetlerimiz var. Birincisi alt yapı çalışmalarını bitirdiğimiz ve en kısa sürede temelini atacağım belediye sarayıdır. İkincisi kişisel gayretlerim sonucu görüştüğüm ve yatırımını resmi olarak imzaladığım birinci katı Mucur müzesi ikinci katı yöresel yemeklerin sunulacağı ve ailece oturulacak bir yerin olduğu üçüncü katında çeşitli aktivelerin yapılacağı bir bina yapacağız. Her türlü sözleşmeler yapıldı. İnşallah en kısa sürede temelini atacağız. Bu yerin yapımında Mucur belediyesinden hiç bir para harcaması yapılmayacaktır. Emeği geçen hemşerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yine ilçemize maliyeti belediyemizden çıkmayacak olan şehitlik parkını orasına çok güzel bir aktivite merkezi kurulacaktır. İnşallah Ocak ayının 5'in de sözleşmeye imza atacağım. Ayrıca atık su projemiz devam etmekte olup kamulaştırma işlemleri devam edecektir. Şimdilik bu kadar sürpriz yeter. Benim anlayışımda hizmette sınır yoktur. Bu vesile ile tüm Mucurlu hemşerilerimize saygılar sunuyorum.son söz olarak yine söylüyorum "ÇATIŞMAYA DEĞİL ÇALIŞMAYA GELDİK".
SAİT UYAR; Sayın Başkanım bu gününüzü Mucur Gazetesine ayırdığınız için teşekkür ederiz. Umarız yatırımlar devam eder ve ilçemiz güzelleşir. Bu röportajdan sonra halkımızın kafasında ki bir çok soru işaretleri umarız kalkmıştır. 2016'nın ilk röportajını bizlerle yaptığınız tekrar teşekkür ederiz.

AdminAdmin

YORUMLAR
Mustafa demirci 8 yıl önce
Başkanım çalışmalarınızı takdir ediyorum sizi takip ediyorum doğruları yaptığınız sürece mucur halkı yanınızda Allah yardımcınız olsun
Mustafa demirci 8 yıl önce
Başkanım çalışmalarınızı takdir ediyorum sizi takip ediyorum doğruları yaptığınız sürece mucur halkı yanınızda Allah yardımcınız olsun
ÇOK OKUNANLAR