Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 23:12

Yeni infaz kurumu Mucur’a yapılacak

Milletvekili Salih Çetinkaya Kırşehir’de hizmet veren E Tipi Kapalı Cezaevi’nin yerinin değişeceğini belirtti. Salih Çetinkaya Yeni cezaevinin Mucur’da yapılabileceğini belirtti

YEREL
Giriş Tarihi : 15-12-2015 10:31   Güncelleme : 15-12-2015 10:47
Yeni infaz kurumu Mucur’a yapılacak

   1982 yılında hizmete açılan E Tipi Kapalı Cezaevi’nin yerinin girişimler sonucunda ilerleyen günlerde değişeceğini ifade etti.

   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yapılan görüşme sonucunda Kırşehir’e yeni cezaevi için yer tespiti yapılacağını belirten Çetinkaya, Adalet Bakanlığı’ndan görevlilerin Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte Kırşehir’de yer tespitinin 10 gün içinde yapılacağını açıkladı.

   Yer tespiti için gelecek heyetin uygun alan için yapacağı tarama sonrası proje çalışmalarına başlanacağını açıklayan Milletvekili Salih Çetinkaya, yeni infaz kurumu binasının projesinin de en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

   Yeni infaz kurumunun bin kişilik olarak Mucur’da yapılabileceğini belirten AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, “Milletvekili seçilirken verdiğimiz sözlerin hepsi aklımızda. Sözlerimizi bir bir yerine getireceğiz. Kırşehir’in değişimi ve gelişimi için elimizden gelenin fazlasını yapmayı çalışacağız. Bunun yanında Kırşehir’imizin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Cezaevinin Üniversiteyi çok yakın olmasından dolayı  cezaevimizin yerini değiştireceğiz. Bunun için Bakanlık nezdinde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Kırşehir’e gelecek heyet yer tespiti yapacak. 10 gün içerisinde yer tespitinin yapılarak uygun alanın bulunması sağlanacak. Kırşehir’de Cumhuriyet Başsavcılığımız ile birlikte yapılacak incelemeler sonucunda yeni cezaevi için çalışmalara başlayacağız. Şehir içinde kalan cezaevini daha uygun bir alana inşa edeceğiz” dedi.

   Yeni cezaevinin Mucur’da yapılabileceği belirtilirken, Milletvekili Salih Çetinkaya, mevcut cezaevi arsasının ya Ahi Evran Üniversitesi’ne verilebileceğini ya da başka bir amaç için kullanılabileceğini ifade etti.

Diğer yandan Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı teknik, mekanik, elektronik ve fizikî engellerle donatılmış, oda ve koridor kapıları kapalı tutulan, ancak mevzuatın belirttiği hâllerde aynı oda dışındaki hükümlü ve tutuklular arasında ve dış çevre ile temasın olanaklı bulunduğu, yeterli düzeyde güvenlik sağlanmış ve hükümlü ve tutuklunun ihtiyaçlarına göre bireysel, grup hâlinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemlerinin uygulanabildiği bir kurumdur. Ceza İnfaz Kurumu 71.750 metrekare yerleşke alanı üzerinde 10.010 metrekare kapalı alana inşa edilerek 21 Aralık 1982 yılında hizmete açıldı.

   516 kişi kapasiteli şehir merkezine 3 km uzaklıkta olan Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutukluların yaşam alanı olarak 54 oda mevcut. 54 odadan; 1-6 adet 4 kişilik, 2-18 adet 6 kişilik, 3-6 adet 8 kişilik, 4-4 adet 10 kişilik, 5-8 adet 12 kişilik, 6-6 adet 14 kişilik, 7-4 adet 18 kişilik, 8-2 adet 22 kişilik olmak üzere 516 kişilik kapasiteye sahip.

  Ayrıca 10 adet disiplin hücre odası ile 10 adet müşahede odası bulunuyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR