Mucur Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 07:23

İlçemiz Esnaflarından Örnek Davranış

Esnaflarımız bir oldu birlik oldu el ele verdiler ve kendi kaldırımlarını kendileri yapma kararı aldılar

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-11-2015 09:50   Güncelleme : 23-11-2015 09:50
İlçemiz Esnaflarından Örnek Davranış

İlçemiz Mustafa Bumin Parkı karşısında bulunan esnaflardan örnek davranış. Esnaflarımız kendi dükkanlarının önünde bulunan kaldırımların yenilenmesi için kolları sıvadı. 
    İlçemizde yol yapımı yapan şirketle görüşüp kendi dükkanlarının önlerinde bulunan kaldırımın yenilenmesinin yapılması istediler. Orada bulunan tüm esnaflarda birlik içinde yaptırmak istediler. Kendi aralarında topladıkları para ile taşları alan esnaf Mucur Belediyesinden de yardım istediler. Başkan Ali Şahin esnafları geri çevirmedi ve el emeğini ve çimento masrafını belediye olarak karşılayacaklarını belirttiler. 
   Esnaflar, bu davranışın diğer esnaflar tarafından da olumlu şekilde karşılandığını ve ileri ki günlerde diğer esnaflarında yapabileceklerini belirttiler. Uzun zamandır kaldırımlardan şikayetçi olduklarını belirten esnaf çareyi bu şekilde bulduklarını belirti.
   İlçemizde asıl sıkıntının birlik ve beraberlik içinde hareket edilmemesinden kaynaklanıyor. Aslında esnaflarımızın bu davranışları istenildiği zaman birlik ve beraberlik içinde olunacağının bir göstergesi. Kimden ve nasıl istenildiğini bildiğiniz zaman her şeyin olabileceğinin bir kanıtıdır. Esnaflarımız ilçemize büyük bir örnek teşkil eder umarız. Her zaman hep birlikte hareket edinildiği zaman yapılamayacak bir iş yoktur. Yıllardır ilçemizde maalesef  böyle bir durum söz konusu olmamış. Umarız bu gün bir milat olur ve esnaf olarak, ilçe olarak tek yürek olabiliriz. 
   Ahilik kültüründe asla fitne, dedikodu ve fesatlığa yer yoktur. Biz ilimiz ve ilçemiz olarak Ahilik Kültürünün tam ortasındayız. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor ve bu şekilde davranmamız gerekiyor. Ahiliği ilk önce bizim yaşatmamız gerekir. 
  İlçemizde ki diğer esnaflara örnek teşkil edebilecek bu davranış için esnaflarımızı tebrik ederiz. 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR