Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 11:31

İlçemizde Radyoloji Polikliniği Hizmete Girdi

Hastanemizde Radyoloji Polikliniği hizmete açıldı. Mucur devlet hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr.İlknur ÖZTÜRK tarafından hasta kabulüne başlanıldı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-04-2015 09:32   Güncelleme : 13-04-2015 09:32
İlçemizde Radyoloji Polikliniği Hizmete Girdi

   Hastanemizde Radyoloji Polikliniği hizmete açıldı. Mucur devlet hastanesi Başhekimi  Radyoloji Uzmanı Dr.İlknur ÖZTÜRK tarafından hasta kabulüne başlanıldı.

   Öztürk yaptığı açıklamada; "Teknolojinin son ürünü olan cihazların kullanıma girmesi ile birlikte vatandaşlarımıza sunulan hizmete daha çabuk ulaşmasını ve daha kaliteli hizmet almasını sağladık.  Hem Ultrasonografi hem de Doppler  USG hizmeti verebilen cihazımız Mucur halkının hizmetine sunduk" dedi.

     Ultrasonografi hakkında da bilgi veren Öztürk; "insan kulağının işitemeyeceği frekansdaki ses dalgaları kullanılarak yapılan görüntüleme yöntemidir . Diğer görüntüleme yöntemlerinden en önemli farkı bu amaca ulaşmak için X-ışınlarını kullanmaması yani radyasyon içermemesidir.    Ultrasonografi zararlı etkisi olmadığı için herkeze(özellikle gebelerde) ve her yaş gubuna rahatlıkla kullanılabilir.

    Bir başka özelliği de elde edilen görüntünün gerçek zamanlı olması yani işlem yapıldığı sırada görüntünün monitör ekranında izlenebilmesidir.

   Ultrasonografi  yumuşak dokularda, karın organları(karaciğer, safra kesesi, pankreas, dalak, böbrek, mesane),boyun bölgesi(tiroid, tükürük bezleri) ,lenf bezleri, göz ,meme, kalça eklemi , jinekolojik  sistem(rahim ve yumurtalıklar),erkek genital sistem(prostat-testis)değerlendirilmesinde   kullanılmaktadır. Renkli Doppler US ile vücuttaki tüm damar sistemine ilişkin veriler elde edilmektedir.

   Tetkik öncesi karın organları incelenmesinde açlık, genital ve üriner sistem(böbrek, mesane)incelemelerinde idrara sıkışık olmak gerekmektedir. Diğer tetkiklerde herhangi bir hazırlığa ihtiyaç yoktur" dedi.

 

Hekimimize hastanemizde bulunan hasta kayıt biriminden  randevu alabilirsiniz.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR