Mucur Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 23:57

Mucur Belediye Başkanı Şahin'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

DİĞER
Giriş Tarihi : 19-03-2015 11:17   Güncelleme : 19-03-2015 11:17
Mucur  Belediye Başkanı Şahin'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, dünyada eşi benzeri olmayan Çanakkale kahramanlığıyla gurur duyduğunu belirterek, "Ne zaman hatırlasak kendimize olan öz güvenimiz biraz daha artıyor. Aynı zamanda onlara olan şükran duygumuz da bir o kadar katlanarak içimizde büyüyor" ifadelerini kullandı.

   Çanakkale Zaferi'nin 100 yıl önce, bir milletin inandığında neler yapabileceğini dünyaya gösterdiğine dikkati çeken Şahin, o yıl birçok okulun mezun veremediğini anımsattı. Gençlerin düğün dernek kuramadığını, tarlalarda hasat dahi yapılamadığını belirten Şahin, mesajında şunları kaydetti:

 

   "O yıl, dillerde kelime-i şehadet, yüreklerde şehit olmak duygusu vardı. Anaların kınalı kuzuları Çanakkale topraklarını kanları ile suladı. Gemiler, bombalar, toplar iman dolu göğüslerde eridi. Atalarımız şehit düştü ama Çanakkale'den geçit vermedi. O gün onlar, vatan için gözlerini kırpmadan ölüme gitti. Bugün ise sıra bizde. Biz Çanakkale ruhunu değil yüz yıl, dünya var olduğu sürece gelecek kuşaklara anlatmalı ve bu inançla gençlerimizi yetiştirmeliyiz. O gün olduğu gibi bugün de vatan savunması devam etmektedir. Bugün belki silahları ve yöntemleri farklı olabilir. Ancak Anadolu topraklarında hiçbir zaman yaşamanın rahat olmayacağını bilmemiz ve bu savunmada aynı inançla yerimizi almamız kaçınılmazdır. Biz Çanakkale şehitlerinin torunları olarak onların emanetinin arkasındayız. Peygamberimizin kucağını açarak beklediği ve Bedir'in aslanları kadar şanlı olan ecdadımıza layık olmak için bu vatanın bekçileriyiz. Vatanı için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR